Turist in Europa

Primaria Viena


Austria

Friedrich von Schmidt, arhitectul Catedralei de la Cologne, a proiectat si construit Primaria Vienei, cea mai importanta cladire seculara in stil neo-gotic, intre anii 1872-1883.

Turnul principal masoara 97 de metri, fara sa includem “Cavalerul de Fier”, care masoara aproape 7 metri inaltime. Cavalerul a devenit un adevarat simbol al Vienei.

Primaria Vienei (Rathaus) este sediul biroului primarului si guvernatorului Vienei (Viena fiind atat un oras cat si un stat din 1922, aceste doua functii sunt cumulate astazi).

De asemenea gazduieste Biblioteca Municipala si de Stat si Arhivele care contin multe documente ce atesta trecutul istoric al Vienei.

Primaria Viena

Parcul Primariei este o adevarata capodopera. Are 2 fantani mari si cateva monumente – un memorial al pictorului F. G. Waldmüller si doua statui – a tatalui lui Johann Strauss si a lui Joseph Lanner. Vis-a-vis de Burgtheater este statuia Presedintelui Theodor Körner (1873-1957) si a primarului Karl Seitz (1869-1950).

Exista si un punct de informare  – Stadtinformation – care nu reprezinta un centru pentru turisti ci un centru de de informare pentru cetateni cuprinzand statistici legate de oras, despre serviciile publice, despre administratie etc.

Primaria Vienei este punctul de plecare pentru orice traseu turistic.

Primaria Viena Rathaus

Adresa: Friedrich-Schmidt- Platz, Nr. 1

Cum ajungi:

Metroul U2

Tramvaiul 2, te lasa la statia Rathaus

Tramvaiele 1 si D, te lasa la statia Rathausplatz

Poti vizita Primaria din Viena si in cadrul turului cu Tramvaiul Ring.


Ai fost/vrei sa mergi la Viena ? Spune-ne si noua !


jo curi

PAGINATA.COM