Turist in Europa

Sainte-Chapelle – centrul monumentelor nationale


Franta

Saint-Chapelle este cea mai faimoasa capela din Paris. A fost construita in secolul XIII la comanda lui Louis al IX-lea, pentru a gazdui ramasitele amintirii lui Iisus – coroana de spini, pe care Saint Louis a primit-o de la regele Constantinopolului. O bijuterie a arhitecturii gotice, este in principal cunoscuta pentru cele 16 vitralii dintre care unul in forma de trandafir, formand un adevarat perete de lumina. Acestea ocupa o suprafata de 600 de metrii patrati si sunt originale in proportie de 65%.

Situata in Ile de la Cite, capela este probabil opera lui Pierre de Montreuil, unul dintre marii arhitecti ai stilului gotic. Capela este construita pe doua nivele. Cel inferior este dedicat Fecioarei Maria, iar cel superior cuprinde vitralii si sculpturi.

Capela este deschisa zilnic intre orele 09.30-00.30 si 02.15-06.00, din Martie pana in Octombrie, si intre orele 09.00-00.30 si 02.15-05.00, din Noiembrie pana in Februarie.

Biletul de intrare este de 8 euro, insa profesorii si studentii beneficiaza de o reducere de 3 euro. De asemenea se fac reduceri si pentru grupuri organizate – 6 euro.

Intrarea este libera pentru persoanele cu dizabilitati, in prima Duminica a fiecarei luni, din noiembrie pana in martie. Persoanele sub 18 ani au intrare libera.


Scrie un comentariu


jo curi

PAGINATA.COM