Turist in Europa

Turnul Eiffel


Franta

Printre primele lucruri care ne vine in minte atunci cand ne gandim la Paris: Turnul Eiffel este un punct de referinta, un monument pe care nu trebuie sa il ratezi. Cel mai vizitat obiectiv turistic al Parisului este o constructie indrazneata, cu o inaltime de 324 metri si cantareste aproape 10.000 de tone. A fost construit in decursul a doi ani, 2 luni si 5 zile, pentru editia din 1889 a Expozitiei Universale, cu ocazia implinirii unui secol de la Revolutia Franceza. Ridicat in mijlocul unui parc intins, denumit Champ de Mars, fost teren de manevre militare, acest turn gigantic era de un modernism uluitor pentru acea epoca. Arhitectul Gustave Eiffel a fost cel care a dat viata acestui monument atat de controversat de-a lungul timpului si in acelasi timp, atat de renumit.

Ce pot vedea in interiorul Turnului Eiffel?

Poti sa ajungi in varful turnului Eiffel atat pe scari cat si cu liftul. La primul nivel  gasesti magazine de suveniruri, camera Gustav Eiffel si platforme de unde poti privi imprejurimile. La etajul doi te poti bucura de bunatati gastronomice la restaurantul Jules Verne, la 125 de metri deasupra pamantului. Odata ajuns la al treilea nivel, de altfel si ultimul, vei avea parte de o panorama extraordinara a orasului. In varful turnului se gaseste o reprezentare istorica a biroului lui Gustave Eiffel, pe langa celebrul arhitect fiind reprezentate si alte personaje, printre care Thomas Edison. Tot la ultimul nivel al turnului exista si o camera speciala de observare, in care gasesti panouri cu informatii despre distantele de la locul in care te afli pana la marile orase ale Europei, dar si informatii care sa te ajute sa identifici cladirile si monumentele pe care le vezi din Turnul Eiffel.

Care este programul de vizitare al Turnului Eiffel?

Accesul in turn este permis pe tot parcursul saptamanii. De obicei orele de inchidere si deschidere pentru lift si scari difera. De exemplu, la lift este permis accesul din Ianurie si pana in Iunie intre orele 9.30 si 23.45, in lunile Iunie si August intre orele 9.00 si 00.45, iar din Septembrie pana in Ianuarie se reia programul anterior. Pentru scari programul este mai redus. Se poate vizita din Ianuarie pana in Iunie si din Septembrie pana in Ianuarie intre orele 9.30 si 18.30, iar vara intre orele 9.00 si 00.45.

Cat costa intrarea la Turnul Eiffel?

Costurile pentru accesul in turn sunt: 13 euro pentru acces pana la ultimul nivel, 8 euro pentru nivelul 2 si 4,50 euro pentru primul nivel. Accesul este gratuit pentru copiii sub 4 ani. Pentru un tur cu ghid in alta limba decat cea franceza, trebuie sa faci rezervari dinainte.

Cum ajung la Turnul Eiffel?

Cu metroul:

  • Linia 6: coboara la statiile Bir-Hakeim sau Dupleix
  • Linia 6 sau 9: coboara la statia Trocadero
  • Linia 8: coboara la statia Ecole Militaire

Cu trenurile RER: Linia C, statia Champ de Mars – Tour Eiffel

Cu autobuzul: 42, 69, 72, 82, 87

48.858205,2.294359

Vezi Turnul Eiffel in realitate prin Google Street View:
(foloseste mouse-ul pentru a te plimba pe strazile din jurul turnului)

Stiai ca:

Din varful Turnului Eiffel poti vedea pana la 59 de kilometri departare in jur?

Turnul Eiffel este folosit si ca turn de observatie si pentru transmisiuni radio?

In jur de 6 milioane de turisti viziteaza anual Turnul Eiffel (conform autoritatilor franceze)?

Aceasta il face sa fie cel mai vizitat monument cu intrare platita din lume.3 comentarii

Ai fost/vrei sa mergi la Paris ? Spune-ne si noua !


jo curi

PAGINATA.COM