Carnavalul din Venetia, sau Carnevale cum spun italienii, este unul dintre cele mai frumoase reprezentatii de strada – concerte, comedie, circari, artisti, oameni mascati, costume extraodinare. Festivalul dureaza 8 zile si reprezinta o oportunitate pentru turistii din intreaga lume de a participa la o parada extraodinara ce are loc de zeci de ani.

Carnevale nu este nu numai o traditie Venetiana, astfel de evenimente au loc peste tot in lumea Romano Catolicilor, incluzand si alte orase din Italia. Termenul de “carnevale” vine din latina si inseamna “ramas bun”, iar asta sugereaza o petrecere de ramas bun pentru mancarurile care nu erau de post, petrecere dinaintea sarbatorilor de Paste. Aspectul de carnaval este insa mult mai vechi. Romanii din antichitate oficiau un festival inaintea iernii pentru fertilitate, iar acestia purtau mastia colorate.

Carnavalul din Venetia 2

In zilele lui de glorie, de prin anii 1700, Carnevale di Venezia dura de pe 26 Decembrie pana spre primavara. Astfel de festivaluri, pline de mascarada, jocuri de noroc si distractie, au reprezentat declinul Republicii Venetiene. Astfel ei au pierdut bogatii insemnate in timpul ascensiunii comertului englez si german. Atunci cand Napoleon Bonaparte a cucerit Venetia in 1797, Republica era terminata si la fel si ramasitele Carnavalului.

In 1979 un grup de organizatori straini au incercat sa readuca la viata Carnavalul de la Venetia intr-un mod asemanator cu bataliile demonstrative ale americanilor de Ziua Independentei. Negustorii au simtit potentialul acestui Carnaval si astfel a reinviat vechea traditie.

Carnavalul din Venetia 4

Pentru a participa la carnaval nu trebuie decat sa va luati o camera in Venetia, insa cu mult timp inainte. Trebuie sa aveti un buget destul de mare deoarece preturile sunt ca in plin sezon si trebuie sa aveti o masca si un costum. Nu este bine sa va cazati in afara orasului, deoarece traficul este teribil si riscati sa ramaneti pe afara mai ales ca au existat cazuri in care politistii au interzis accesul in oras din cauza supra-aglomerarii.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu