Turist in Europa

Murano – Insula Sticlei – Partea 2- Shopping in Murano


Italia

Sticla de  Murano : Comert, arta si kitsch

Pe insula Murano se produc obiecte traditionale de sticla (oglinzi, candelabre, lampi, pahare si cristaluri, manere de robineti, etc.) insa accentul este pus in ultima vreme pe obiecte de arta din sticla de Murano si pe suveniruri din sticla de Murano.

Viziteaza magazinele ce impanzesc insula Murano si vei gasi de toate, de la ceasuri, margele si tot felul de podoabe pana la obiecte decorative inedite: gondolieri, pesti colorati in acvarii transparente (toate din sticla), bomboane multicolore de sticla, fructe din sticla (ciresele predomina), etc.

Totusi, multe obiecte din sticla de Murano au fost acuzate de lipsa de gust si de stil,  adevarate kitsch-uri. Cu toate acestea ai de unde alege si vei gasi chiar galerii mai selecte unde obiectele create de maestrii sticlei te vor lasa fara cuvinte.

Bomboane din sticla de Murano

Sfaturi pentru shopping pe Insula Murano

  • Nu toate obiectele pe care scrie “Murano Glass” (Sticla de Murano) sunt chiar de pe Insula Murano. Unele magazine de suveniruri incearca sa vanda copii chinezesti ca fiind originale din Murano. Cauta semnul “Vetro Murano Artistico” in vitrinele magazinelor sau pe ambalajele produselor. Unele produse originale sunt marcate cu semnul “M”.
  • Pe langa obiectele finisate poti cumpara bucati de sticla nefinisate pe care le poti prelucra singur in diverse obiecte decorative si bijuterii.  LAV Cooperativa Vetraria are in vitrine o selectie destul de buna de bucati si resturi de sticla.
  • Daca timpul s-a scurs si nu ai apucat sa cumperi tot ce vroiai din Murano, stai linistit pentru ca Venetia are foarte multe magazine cu suveniruri si bijuterii de sticla. Ce-i drept, s-ar putea sa fie putin mai scumpe, dar nu este o regula.
  • Pe langa sticla, nu prea ai ce cumpara din Murano. Exista cateva magazine pentru turisti cu ziare, reviste, carti postale si harti ale Venetiei. Supermarketul Incoop este locul de unde iti poti face cumparaturile alimentare, aflat in centrul strazii Fondamenta dei Vetrai.
  • Multe magazine si showroom-uri se inchid in jurul pranzului (12:30-13:00) si nu se deschid pana la orele 15:00-16:00.

Sticla de Murano

Citeste continuarea: Murano – Insula Sticlei – Partea 3 – Muzeele din Insula MuranoUn comentariu

Ai fost/vrei sa mergi la Venetia ? Spune-ne si noua !


jo curi

PAGINATA.COM