Cum ajung la Salzburg? – Partea 1

Orasul are un aeroport modern, denumit  “Aeroportul Wolfgang Amadeus Mozart”, unde ajung zboruri ale multor companii aeriene mari precum British Airwaves, Austrian Airlines, Lufthansa, KLM, Swiss International Airlines, etc. Din Romania doar Tarom are zboruri directe catre Salzburg.

Salzburg este localizat la granita dintre Austria si Germania. De aceea majoritatea turistilor ajung la Salzburg de la Viena sau de la Munich. Daca nu vrei sa zbori pana la Salzburg, cel mai probabil vei ajunge acolo trecand prin Viena (daca vii din Romania).

Viena – Salzburg

Cum ajung de la Viena la Salzburg cu trenul?

Trenul este cea mai usoara si convenabila modalitate de a ajunge de la Viena la Salzburg. Catre Viena pleaca trenuri de la 6:00 dimineata si pana aproape la miezul noptii (orele 24:00). De la Viena la Salzburg trenurile circula de la ora 2:00 (dimineata) pana la orele 21:30. Calatoria cu trenul dureaza 2 ore si 40 de minute daca iei un tren care mai opreste pe parcurs doar la Linz (acela este cel mai rapid tren).

In plus, mergand pe calea ferata “Westbahn” care leaga Salzburg de Viena vei avea parte de peisaje minunate: vei putea vedea chiar putin din frumoasa  manastire Belk si manastirea baroca Wachau.

Un dezavantaj ar fi pretul: 40 de euro  pentru o calatorie doar dus, pentru adulti. Tinerii au reduceri cu permisele “interrail”.

Pentru detalii intra pe site-ul Cailor Ferate Austriace (Austrian National Railway).

Tren catre Salzburg

Cum ajung de la Viena la Salzburg cu autobuzul(autocarul)?

Exista excursii organizate de agentii care duc turistii de la Vina la Salzburg si invers, cu autocarul. De obicei aceste excursii se aranjeaza de pe o zi pe alta, insa se cumpara “la pachet” cu alte servicii. In ceea ce priveste mijloacele de transport public, nu exista autobuze care sa aibe curse regulate intre Viena si Salzburg.

Cum ajung de la Viena la Salzburg cu avionul?

In plin sezon turistic exista pana la 5 zboruri pe zi intre Viena si Salzburg. Totusi, avand conexiuni excelente cu trenul intre cele doua orase (trenurile ajung pana in centru), zborul cu avionul nu este tocmai avantajos nici ca pret si nici ca timp.Dureaza chiar mai mult decat calatoria cu trenul din cauza timpului pierdut cu transferul la aeroport, check-in si check out. Viziteaza site-urile oficiale ale aeroporturilor Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg) si Flughafen Schwechat( Vienna Airport).

Cum ajung de la Viena la Salzburg cu masina?

Autostrada dintre Viena si Salzburg urmeaza aproape acelasi drum cu calea ferata “Westbahn”. Asta inseamna ca vei avea parte de peisajele superbe si multe posibilitati de opriri pentru a vizita atractii turistice.  Cateva locuri de vizitat pe traseul dinspre Salzburg spre Viena:  zona Salzkammergut,  Linz si imprejurimile, Mauthausen and Enns, manastirile Wachau si Melk si zona Wienerwald in jurul Vienei.

In medie, calatoria cu masina dureaza 3 ore si jumatate ( din centrul Vienei pana in centrul Salzburgului), dar variaza in functie de vreme si de trafic.

Citeste continuarea:Cum ajung la Salzburg? – Partea 2

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu