Cum ajung la Salzburg? – Partea 2

Salzburg este un oras incantator asa ca merita sa petreci aici cateva zile sau chiar o saptamana. Pentru multi turisti insa, Salzburg este doar o oprire care face parte dintr-un traseu mai lung, asa ca ajung aici din alte orase mari din apropiere. Unul dintre ele este Munich, aflat la doar 115 kilometri de Salzburg, dincolo de granita Germana.

Munich – Salzburg

Cum ajung de la Munich la Salzburg cu trenul?

Trenurile circula intre Munich si Salzburg de dimineata devreme si pana seara tarziu, de obicei din ora in ora ( in timpul orelor de varf chiar mai des).

Daca iei un tren de la Salzburg catre Munich (sau invers), intre orele 7:00 si 21:00, vei ajunge la destinatie in mai putin de 2 ore. Ruta pe care merg trenurile este foarte placuta: vei trece pe langa Lacul Chiemsee si alte schite de peisaj bavarez.

Per total, daca vrei sa calatoresti de la Salzburg la Munich, trenul este foarte convenabil. Singurul minus ar fi pretul: 30 de euro o calatorie doar dus, pentru adulti. Daca ai sub 26 de ani cumpara-ti un card de discount. Daca vrei sa afli cum poti calatori cel mai ieftin cu trenul, viziteaza site-ul Cailor Ferate Austriace (Austrian National Railway) daca mergi de la Salzburg la Munich sau site-ul Cailor Ferate Germane (German National Railway sau Deutsche Bahn) daca mergi de la Munich la Salzburg.

Cum ajung de la Munich la Salzburg cu autobuzul (autocarul)?

Turistii nu prea obisnuiesc sa ajunga cu autobuzul de la Munich la Salzburg, decat in cazul in care este vorba de un transfer de la aeroport. Aeroportul din Munich este unul dintre cele mai mari din Europa, aici venind multi turisti care sunt interesati de partea de vest a  Austriei (mai ales Tyrol, Salzburg). De aceea, compania aeriana Lufthansa opereaza un autobuz (shuttle bus) de la Munich la Salzburg.  Calatoria dureaza 2 ore si jumatate insa este mai scumpa decat calatoria cu trenul. Avantajul ar fi ca poti lua autobuzul direct de la aeroport. Daca ai un bilet Lufthansa poti beneficia de un discount la biletul pentru shuttle bus.

Exista si agentii de turism care ofera pachete de calatorii de o zi de la Salzburg la Munich si in sens invers. S-ar putea sa fie o afacere mai buna pentru tine, insa acestea se organizeaza doar in sezonul turistic de varf.

Cum ajung de la Munich la Salzburg cu avionul?

Nu prea exista zboruri de la Salzburg la Munich (poate doar charter). Chiar daca ar exista, ar dura mai mult sa ajungi din centrul orasului la aeroport decat calatoria de la Salzburg la Munich in sine. Iti recomand trenul sau autobuzul despre care am vorbit mai sus.

Cum ajung de la Munich la Salzburg cu masina?

Autostrada dintre Munich si Salzburg descrie o linie dreapta intre cele doua orase. Ca sa o parcurgi cu masina ar dura o ora si jumatate sau doua  ore. Autostrada (Autobahn) pe aceasta ruta nu este chiar atat de atragatoare precum altele: exista in multe locuri limite de viteza.

Autostrada Munich Salzburg

Totusi, nu ai vrea sa te grabesti prea tare cand traversezi aceasta zona, deoarece poti vedea pe drum tot felul de peisaje superbe: lacurile, dealurile line, satele pitoresti fac din Bavaria una dintre cele mai frumoase zone ale Germaniei. Te poti opri la Lacul Chimsee.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu