Excursie de 3 zile la Viena – Ziua 1

Nu ai prea mult timp la dispozitie pentru a petrece in Viena? Iti propun un plan pentru turul complet al Vienei in doar 72 de ore. Daca nu ai fost niciodata la Viena vei ramane impresionat de acest oras. In mod intamplator durata turului de 3 zile coincide cu durata de valabilitate a Cardului Viena (“Vienna Card”) cu care poti avea reduceri la transport si la atractiile turistice ale Vienei.

Ziua 1

Ora 9:00

Dupa un mic dejun vienez copios, incepe ziua cu turul Palatului Imperial din Viena. Viziteaza camerele private ale imparatului Franz Joseph (care a condus imperiul intre 1848-1916) si camerele sotiei sale, imparateasa Elisabeta (Elisabeth sau Sisi). In Apartamentele Imperiale din palat gasesti Muzeul Sisi care te va introduce in viata legendarei imparatese. Neaparat trebuie sa vizitezi Trezoreria (“Treasuries”) din palat, unde se gasesc expuse bijuteriile coroanei.

Palatul Imperial Hofburg Viena Bijuteriile Coroanei Viena

Ora 10:45

Nu rata demonstratiile Scolii spaniole de echitatie (“Spanish Riding School”) de la Palatul Imperial. Cel mai bine este sa iti rezervi un bilet in avans.

Ora 11:30

E timpul pentru o pauza. Treci pe la distinsa cofetarie Demel, pe vremuri un furnizor pentru casa regala (pe strada Kohlmarkt Nr. 14). Fii insa cu ochii in continuare pe ceas pentru ca la ora 12:00 orologiul Anker (in stilul Art Nouveu) va suna. Cu statuietele sale in marime naturala,orologiul este un adevarat spectacol cand anunta ora fixa.

Orologiul Anker Viena

Poti merge in continuare in Piata Judenplatz pentru o scurta vizita la Muzeul Judenplatz si la memorialul persecutiei evreilor. Poti explora de asemenea labirintul de strazi micute din imprejurimi, peste care timpul nu pare sa fi trecut.

Ora 14:00

In continuare mergi la cea mai veche biserica din Viena, Sf. Rupert (secolul 8), de unde poti avea o vedere frumoasa a canalului Dunarii si a Cheiului Franz Joseph. Continua turul explorand romantismul cartierului Hafnersteig, curtea manastirii Heiligenkreuz, Biserica Iezuita si cartierul Blutgasse, pentru a ajunge in final pe aceste stradute chiar la centrul Vienei: Catedrala Sfantul Stefan (“St. Stephen’s Cathedral”). Este cel mai important reper al Vienei de peste 850 de ani. Daca te mai tin picioarele, urca cele 343 de scari ale turnului sudic al Catedralei Sfantul Stefan: se merita din plin pentru panorama spectaculoasa a Vienei.

Catedrala Sf. Stefan Viena

Ora 15:30

Fa o plimbare prin Graben sau pe faimoasa strada Karntner, ambele presarate cu magazine interesante, cafenele dragute si muzicieni care canta la fiecare colt al strazii. De aici mergi pana la Opera Nationala si apoi spre Secession (un specimen minunat de Art Nouveau care implineste 100 de ani).  Admira “Friza lui Beethoven” de Gustav Klimt.

Ora 17:00

Cladirile de pe   Linke Wienzeile si pavilioanele de metrou din Piata Karlsplatz sunt alte exemple minunate de Art Nouveau, de data aceasta opera lui Otto Wagner. Plimba-te prin piata alimentara Naschmarkt: produsele de aici iti incanta simturile – se vede ca Europa de Est incepe de la Viena.

Piata Naschmarkt Viena

Ora 18:30

Inainte de a face cunostiinta cu viata de noapte a Vienei ar fi bine sa treci putin pe la hotel. Ai nevoie de odihna dupa o zi atat de incarcata.

Ora 19:30

Nu este nimic mai autentic decat o seara  la una din tavernele cu gradina de pe dealurile care imprejmuiesc Viena. Cu cat tavernele sunt mai simple si izolate, cu atat sunt mai primitoare. Asa incat incearca localuri in Grinzing dar si in Sievering, Pötzleinsdorf sau pe partea cealalta a Dunarii, in Stammersdorf.

Ora 22:30

Inapoi in centrul Vienei si mai este inca destul timp pentru a te plimba prin vechiul oras. Daca inca te mai simti in stare, incheie seara pe stradutele numite Triunghiul Bermudelor (Rabensteig /Seitenstettengasse) unde barurile sunt unul langa altul.

Citeste continuarea: Excursie de 3 zile la Viena – Ziua 2

You might also like

More Similar Posts

1 comentariu. Leave new

  • daca nu ati fost in wiena este timpul sa o faceti…nu pierdeti aceasta sansa…am locuit in wiena 2 ani si vreau sa va spun ca m-am atasat de acele locuri mai mult decat de romania.Din pacate a trebuit sa plec de acolo ptr dca iubitul meu a murit in accident de masina in timp ce ne aflam in romania in vacanta…acele locuri sunt minunate aveti ce vizita si cu siguranta o sa va doriti sa va mai intoarceti…va pooopp si multa sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu