Excursie de 3 zile la Viena – Ziua 2

Ziua 2

Ora 9:00

Ia metroul U4 catre Palatul Schonbrunn si coboara la statia “Hietzing“. Iti recomand asta pentru ca daca intri prin “poarta Hietzing” te vei bucura din prima de partea cea mai frumoasa a gradinilor Schonbrunn. Imediat cum intri vei vedea cladirea istorica din sticla si otel numita “Palm House“. Mergi pana la grandioasa “Gloriette” pe dealul de langa palat pentru a te bucura de o vedere splendida a Schonbrunn-ului si a gradinilor. Viziteaza neaparat cea mai veche gradina Zoo din Austria, care se afla la Schonbrunn.

Gloriette Schonbrunn Viena Zoo Schonbrunn Viena

Ora 10:30

Ia-ti un bilet pentru “Marele tur” cu ghid audio pentru interiorul Palatul Schonbrunn. Vei vedea 40 de camere care te vor introduce in atmosfera in care traiau si lucrau habsburgii.

Sala bal Schonbrunn

Ora 12:00

Ia metroul U4 inapoi spre centrul orasului unde poti incepe prin a vizita piata Karlsplatz si Biserica Sf. Charles Bartolomeo sau pavilioanele Stadtbahn create de celebrul Otto Wagner.

Ora 13:00

Nu-i asa ca ti-e foame? Ia masa intr-un han primitor din centrul Vienei.

Ora 14:00

In continuare iti recomand un tur ghidat al Operei Nationale: se merita sa vezi “marea scara”, foaierul de marmura si auditorium-ul rosu-auriu. Apoi vei trece pe langa Hotelul Sacher prin spatele Operei: hotelul este faimos pentru prajitura cu ciocolata care se prepara aici. In apropiere poti vedea Monumentul impotriva razboiului si fascismului, opera lui Alfred Hrdlicka din piata Albertinaplatz.

Opera din Viena

Ora 15:00

Nu departe de aici (piata Neuer Markt din strada Tegethoffstrasse) se afla Cavoul Imperial, locul unde se odihnesc ramasitele habsburgilor. De acolo ia autobuzul (3A) sau mergi prin Annagasse pana la piata Schwarzenbergplatz, in spatele careia se ridica splendidele gradini ale Palatului Belvedere. Bucura-te de vederi panoramice ale Vienei din partea de sus a palatului. Belvedere are in cadrul galeriei austriece o expozitie permanenta cu opere ale lui Klimt, Schiele si Kokoschka.

Dupa atata arta si istorie ai nevoie de divertisment. De la Gara de Sud a Vienei (“Südbahnhof”) ia tramvaiul “O” care te va duce la cel mai cunoscut parc de distractii din Austria: Prater (coboara la Statia de Nord din Viena).

Prater Viena Prater Hauptallee Viena

Incearca roata uriasa “Ferris” (“Giant Ferris Wheel”) si gusta neaparat niste carnati specifici vienezi cu mustar dulce, pe care ii poti lua de la standuri speciale de carnati (“Würstelstand”). Daca preferi o masa adevarata cat timp te afli la Prater, mergi la Schweizerhaus. Poti servi, de exemplu, “Spiegelkarpfen nach böhmischer Art” (crap in stil boem) sau “Stelze” (pulpa de porc la cuptor). Daca te-ai saturat de joaca si adrenalina, poti merge pe aleea Prater Hauptallee, un paradis pentru jogging, patine cu rotile sau plimbari.

Ora 19:30

Bucura-te din plin de viata culturala a Vienei: pana la urma, Viena este un centru important al teatrului si muzicii. Pe langa locurile traditionale de intalnire, musical-uri si scene de concerte exista si o pleiada de cabareturi si localuri unde poti asculta muzica live. Incearca Jazzland sau Porgy & Bess.

Ora 22:30

Viata de noapte este plina pe stradutele din jurul pietei Stephansplatz, pana in zorii zilei. Nu va fi greu sa gasesti o cafenea la strada sau un local de divertisment pe placul tau.

Citeste continuarea: Excursie de 3 zile la Viena – Ziua 3

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu