Excursie de 3 zile la Viena – Ziua 3

Acum ca ai vazut destul de multe in Viena, e timpul sa iti setezi propriile puncte de interes pe care vrei sa le incluzi in excursia ta. Inainte de asta iti mai recomand un tur al Ringstrasse.

Ziua 3

Ora 9:00

Dupa micul dejun incepe-ti itinerariul prin Viena cu Parcul Burggarten, apoi traverseaza Piata Heldenplatz, pana ajungi  in Parcul Volksgarten. In acest parc romantic de afla monumentul in stilul Art Nouveau in memoria faimoasei imparatese Sisi. Peste drum de Volksgarten se afla Parlamentul in fata caruia vei vedea fantana Athena. In continuare poti face o plimbare revigoranta prin Parcul Rathauspark printre numeroasele sale fantani, statui si copaci exotici.

Ringstrasse Viena Parlamentul Fantana Parcul Volksgarten Viena

Ora 10:00

Peste drum de Primaria Vienei (“Vienna City Hall”) se afla Teatrul National, al carui program este intotdeauna un subiect controversat printre vienezi. Rasfata-te cu un “Melange“, cel mai popular sortiment de cafea din Viena, la Cafe Landtmann, un loc de intalnire la moda pentru oamenii de teatru si politicienii din cladirile guvernului din apropiere.

Cafe LandtMan Viena Primaria Viena

Ora 10:30

Turul se termina cu Universitatea din Viena si Biserica Votiva in stil neo-gotic din spatele sau.

Acum planifica restul zilei dupa ideile tale.  Vrei cateva sugestii? Citeste in continuare.

Muzeul Albertina are cele mai mari si valoroase colectii grafice din lume, cu lucrari precum “Hare” a lui Durer sau studiile lui Klimt despre femei. Cele mai recente colectii prezinte capodopere moderne, de la Monet la Picasso si Baselitz. Fiind cel mai mare palat rezidential al habsburgilor, Albertina domina marginea din sud a Palatului Imperial.

Esti interesat de arhitectura bizara? Viziteaza Casa Hundertwasser, o cladire excentrica din strada Kegelgasse.

Casa Hundertwasser Viena

Casa Muzicii (“The House of Music”) din Districtul Nr.1, Seilerstätte 30, este imaginativa si neconventionala. Prezinta puncte culminante ale muzicii, viziuni muzicale, istorie si divertisment conform motto-ului: “Urechile tale vor fi uluite”.

Prieteni ai artei clasice sau moderne au de unde alege: de exemplu Museul de Arte Plastice (“Museum of fine arts”) cu colectia sa impresionanta de maestri consacrati, in special camera Bruegel.

Cartierul Muzeelor din Viena (“Museums Quartier”) este un complex cultural spectaculos, aflat la marginea orasului vechi si unul dintre cele mai mari cartiere de muzee din lume. Este un amestec senzational de baroc revitalizat si edificii moderne impresionante. Gasesti aici: Museul Leopold, Muzeul de Arta Moderna, Kunsthalle, Centrul de Arhitectura Viena, Muzeul Copiilor Zoom si Dschungel, TanzQuarter sau Centrul de Dans.

Inapoi la inceputul excursiei: Excursie de 3 zile la Viena – Partea 1

You might also like

More Similar Posts

1 comentariu. Leave new

  • Bodeanu Ileana
    09/06/2010 3:35 PM

    Ohohoooooo! Asa un tur al Vienei as vrea si eu! Am fost recent intr-o mica excursie Viena + Budapesta printr-o agentie din Bucuresti (dealtfel serioasa) dar obiectivele nu au fost nici pe de parte cele indicate de dv. Doar 5% din tot ce ati recomandat. Cu siguranta pe cont propriu e altfel!
    Salutari! Ileana Bodeanu din Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu