Frumoasa imparateasa Elisabeth a devenit de-a lungul timpului o figura de cult.  Muzeul Sisi aflat in Apartamentele Imperiale ale Palatului Hofburg  compara fapte si mituri despre faimoasa Sisi. Printre cele mai populare exponate se afla obiecte personale care i-au apartinut odata lui Sisi si cele mai cunoscute portrete ale imparatesei Austriei.

Printesa Sisi 2

Viata privata a Elisabetei se afla in centrul expozitiilor: revolta sa impotriva ceremoniilor de la curte, evadarea in cultul frumusetii, obsesia ei de a fi in forma, performantele atletice, poezia. De la zilele fara griji cand era o tanara fata in Bavaria la logodna sa surprinzatoare cu imparatul Austriei si pana la asasinarea ei la Geneva in 1898, muzeul ilustreaza viata agitata a imparatesei legendare.

Vei face o incursiune in timp admirand numeroasele obiecte expuse: o parte din rochiile de vara ale lui Sisi, o reconstructie a rochiei purtate de tanara mireasa in seara dinaintea nuntii dar si a rochiei purtate la incoronare, portrete faimoase, un birou in miniatura (“secretaire”) cu plicuri scrise de mana imparatesei, trusa de pictura si reconstructia automobilului de salon care i-a apartinut. Printre obiectele din copilarie expuse se numara harpa (pe care a adus-o din Bavaria la palat) si o reconstructie a unei rochii din copilarie.

Cele 6 piese din setul de bijuterii de doliu pe care le-a purtat dupa moartea fiului sau (Principele Rudolph) se afla de asemenea expuse aici. Haina neagra cu pene de egreta cu care a fost acoperita Sisi dupa ce a fost asasinata la Lacul Geneva aminteste de incidentul tragic impreuna cu masca mortuara a imparatesei.

Rochia imparatesei Elisabeta Sisi Muzeul SIsi

Adresa Muzeului Sisi din Viena: Hofburg Nr. 1, Apartamentele Imperiale

Cum ajungi la Muzeul Sisi?

(click pe poza pentru a mari harta)

Harta Hofburg

Cu transportul public:

 • Cu metroul U3 (portocaliu), coboara la statia Herrengasse
 • Tramvaiele 1, 2, D si J, coboara la statia Burgring
 • Autobuz: 2A si 3A, coboara la statia Hofburg

Cu masina:

 • Venind de la Aerportul International Viena, mergi pe autostrada A4 catre centrul Vienei, apoi urmeaza semnele catre “Ring” si vei ajunge direct la Palatul Hofburg
 • Venind din sud de pe autostrada A2, mergi spre centrul Vienei pana ajungi la Opera, apoi mergi pe ruta Ring pana ajungi la Hofburg
 • Venind din vest de pe autostrada A1, mergi spre centrul Vienei pana ajungi la Opera, apoi mergi pe ruta Ring pana ajungi la Hofburg

Muzeul este deschis: zilnic de la 9:00 la 17:00 ( in Iulie si August este deschis pana la ora 18:00)

Intrarea la Muzeul Sisi:

Un tur ghidat costa: 11,40 euro

“Biletul Sisi” (20 euro daca ai Cardul Viena, in loc de 22,50 euro) include: Marele Tur al Palatului Schonbrunn (cu ghid audio), Apartamentele Imperiale, cu Muzeul Sisi si Trezoreria, Depozitul de Mobila Imperiala si Muzeul de Mobila Viena.

Descarca gratuit un ghid audio in format mp3 si o descriere a turului Muzeului Sisi:

Ghid audio Muzeu Sisi lb. Romana (zip, 40 MB)

Descriere Muzeu Sisi lb. Romana (pdf,250 kb)

You might also like

More Similar Posts

1 comentariu. Leave new

 • Dutoiu Florina
  11/08/2010 7:19 PM

  M-am intors de curand din Grecia, Insula Corfu, unde am vizitat o multumie de locuri superbe, printre care si Palatul Ahilion, palat in care Imparateasa Sisi locuit 10 ani. As vrea sa vizitez Austria pentru acest motiv si multe altele….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu