31 Decembrie este ziua Sfantului Silvestru asa incat ajunul Anului Nou la austrieci se numeste “Silvester”.  Salzburg are o serie de activitati atractive in aceasta perioada asa incat este o destinatie foarte buna daca vrei sa iti petreci aici trecerea dintre ani.

Revelionul la Salzburg 2

Muzica live, numeroase degustari oferind delicii culinare, sunetul clopotelor si un spectacol de artificii absolut superb deasupra fortaretei Hohensalzburg fac din Revelionul la Salzburg o experienta de vacanta memorabila. Trebuie neaparat sa dansezi pe celebrul vals Dunarea Albastra (“Donauwalzer”)la miezul noptii daca petreci Revelionul in Austria.

Petrecerea de Revelion incepe cu concertele de pe scena din Piata Residence (de la ora 17:00), unde trupele si DJ-ii incing atmosfera. Se organizeaza concerte live si in Domplatz (Piata Domului) sau in Kapitelplatz.  Luminile pun in evidenta centrul istoric, gradina de la Cafe Tomaselli este transformata intr-un loc poetic unde se pot retrage cei mai romantici vizitatori, Arcul Ritz devine o sala grandioasa de bal iar gradina Residence devine un ecran de proiectie pentru spectacole de lumina.

Revelionul la Salzburg

Daca mergi la o petrecere privata in Salzburg vei intalni probabil obiceiul numit “Bleigießen”. Este un obicei specific Anului Nou care se desfasoara astfel: oamenii iau bucati mici de plumb in forme “norocoase” (ex. potcoava), le topesc intr-o lingura speciala deasupra unei lumanari, apoi toarna repede plumbul lichid in apa rece.  Acesta se intareste imediat in forme diferite, iar oamenii incearca sa recunoasca ce forma a luat plumbul lor. Se spune ca formele sunt indicii despre ce va aduce Anul Nou. Bineinteles totul se desfasoara cu veselie si umor.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu