Se spune despre Salzburg Austria ca este unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, atat pentru arhitectura cat si pentru peisaje. Vegheat de cel mai celebru fiu al sau, Mozart, Salzburg-ul are un farmec nedefinit care invaluie orice turist.

Salzburg are o populatie de 145 ooo de oameni si este al patrulea oras ca marime din Austria. Este localizat sub stancile masivului Monchsberg, fiind privit din varful acestui masiv de cetatea Hohensalzburg. Numele “Salzburg” inseamna “castel de sare”, avand legatura cu muntii bogati in sare din sudul sau. Datorita acestei resurse naturale, Salzburg era in secolul 17 unul dintre cele mai bogate orase din Europa.

Centrul istoric al orasului, Altstadt, se afla pe malul stang al raului Salzach si este inclus in patrimoniul cultural mondial al UNESCO, ca un loc incarcat de cultura si istorie. Este renumit pentru arhitectura sa baroca, avand mai multe capodopere ale genului baroc pe metru patrat decat oricare alt oras din lume. Pe celalalt mal al raului Salzach orasul devine foarte modern si se intinde de la Castelul Mirabell pana la magazinele si cladirile de birouri de langa gara.

Salzburg Orasul lui Mozart

Popularitatea Salzburg-ului se datoreaza si faptului ca aici s-a nascut Wolfgang Amadeus Mozart. Tot aici a fost filmat “Sunetul muzicii” (“The sound of music”), film care a crescut si mai mult faima acestui oras superb. Salzburg gazduieste “Festivalul International Salzburg” o serie de concerte, opera si piese de teatru care au loc in fiecare vara.

Salzburg are patru universitati, fiind astfel un oras al studentilor din intreaga lume. Totusi, viata aici este destul de scumpa, fiind un oras bogat, conservator si exclusivist.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu