St. Moritz (San Murezzan dupa limbajul romanilor) este recunoscuta ca statiune montana internationala de foarte mult timp. In Evul Mediu era cunoscuta pentru puterile tamaduitoare ale izvoarelor minerale si mai apoi spre sfarsitul secolului XIX a devenit o statiune de iarna pentru aristocratii englezi.

Viata sportiva face parte din statiune inca de cand primii eneglezi au tinut curse cu sanii, acum o suta de ani in urma. Doua editii ale jocurilor Olimpice de Iarna au avut loc aici in 1928 si 1948, iar astazi sporturile de iarna includ alpinism, schi, patinaj artistic, curling, curse cu bobul, hockey etc.

Datorita locatiei sale unice, in St. Moritz soarele straluceste 322 de zile din an.  Statiunea a devenit insa legendara si pentru “climatul sampanie”: eleganta, stralucirea, luxul si evenimentele internationale atrag la St. Moritz sportivi de top, staruri, oficialitati si familii regale.

Statiunea este impartita in doua de un mal.

St Moritz Elvetia

St. Moritz Dorf, oraselul principal, este construit pe dealurile de la Lej San Murezzan. Aici vei gasi cele mai multe hoteluri, restaurante si lucrari arhitecturale. Statia de tren este exact la baza dealului.

St. Moritz Bad este asezat la baza vaii, in partea de sud-vest a lacului. Este partea cea mai moderna a statiunii. Nu contine decat o cladire din secolul XIX, asezata printre vilele si blocurile din zona. Stadionul pentru patinaj si piscinele interioare sunt localizate aici.  Este o zona mai mult pentru cei care apreciaza sportul.

 

St Moritz Centru

 

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu