Statiunile gemene Davos Platz si Davos Dorf din Alpii Elvetieni  au fost populare pentru turisti de foarte mult timp, inainte ca sporturile de iarna sa devina o moda. Cu toate acestea pe partiile din Davos se schiaza inca din 1911. Exista chiar si un club de schi dinainte de Primul Razboi Mondial.

Astazi statiunea Davos este vizitata anual de 12.000 de turisti, mare parte din economie fiind construita din aceasta industrie. Davos mai este foarte cunoscut ca fiind gazda Forumului Economic Mondial (World Economic Forum – WEF).

Davos panorama

Datele sunt impresionante:

  • O altitudine de 1562 de m, asta insemnand zapada sigura. De asemenea, Davos este orasul aflat la cea mai mare altitudine din intreaga Europa.
  • 321 de km de partii si locuri pentru schiat extrem in regiunea Davos-Klosters, fiind astfel una dintre cele mai mari zone de schiat din lume (chiar cea mai mare statiune de ski din Elvetia)
  • O capacitate de peste 22.000 de turisti in hoteluri, camine, pensiuni, case.
  • Sporturi non-alpine: snowboarding, curling, parapanta, drumetii pe trasee amenajate, inot interior, patinaj – la ringul Eisstadion care a gazduit Campionatul Mondial de Patinaj Artistic si campionate de hockey.

Peisajul din zona Davos este de-a dreptul superb: poti petrece o vacanta de vis aici in Alpi.

Restaurantele, viata de noapte, muzeele si magazinele sunt alte atractii turistice. Din pacate Davos nu are un aer de sat traditional precum statiunile Wengen si Zermatt. Este insa una dintre cele mai linistite statiuni din tara.

Harta Davos(click pentru a mari harta)

You might also like

More Similar Posts

1 comentariu. Leave new

  • Radu Popescu
    28/10/2009 12:38 AM

    Printre cele mai frumoase statiuni de ski din Elvetia, am atatea poze superbe (impreuna cu skiurile mele) si prietenii. Minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu