Aeroportul Beauvais Paris – mijloace de transport

Aeroportul Beauvais este locul de aterizare si plecare a multor curse cu buget redus: Ryanair, Sterling, Blue Air, Norwegian Air Shuttle, si Wizzair. Aeroportul este situat in zona Tilles, chiar la iesire din orasul Beauvais, la 80 de km nord-vest de Paris.

Exista cateva metode prin care poti ajunge in Paris din aeroport.

Autobuz

Este cel mai bun mijloc de transport, deoarece autobuzele circula intre aeroport si zona Maillot din Paris zilnic. Fiecare transport spre Paris pleaca dupa 20 de minute de la sosirea fiecarui avion si cele dinspre Paris spre aeroport, cu trei ore inainte de imbarcare. Taxa de transport este de numai 14 euro si dureaza 80 de minute.

Pentru Paris, iti poti achizitiona bilete direct de la chioscul din afara aeroportului. Nu sunt acceptate carti de credit. Autobuzul te va duce pana in nordul zonei Hotelului Concorde-La Fayette la Portul Maillot. Din parcare, trebuie sa faci dreapta si sa mergi spre Centrul de Congres din Paris si acolo vei gasi o gura de metrou si o statiei pentru trenurile RER.

Pentru plecarile din Paris, trebuie sa iesi din statia RER sau de la metrou, din Portul Maillot si sa te duci spre partea de nord a Hotelului La Fayette. Peste drum se poate vedea o parcare. Biletele le poti achizitiona direct de la sofer. Este bine sa ajungi cu cel putin 3 ore si un sfert inainte de plecarea avionului tau, sau chiar si mai devreme, pentru a te asigura ca vei prinde un autobuz.

Este bine sa iti cumperi biletele direct de pe internet, cu ajutorul unei carti de credit. Intra pe aeroportbeauvais.com.

Tren

Curse ale SNCF, Serviciul Cailor ferate Franceze, circula intre Gara de Nord si Beauvais. Calatoria dureaza insa o ora si apoi trebuie sa mai faci un drum de 15 minute de la gara pana la aeroport. Asa ca mai bine iei autobuzul.

Microbuze

Exista curse cu masini de 7 locuri, de la aeroport si pana la orice hotel din Paris. Partea proasta este ca sunt de cateva ori mai scumpe decat tariful de la autobuz.

Taxi

O cursa pana in Paris te costa intre 120 si 160 de euro, ceea ce poate varia in functie de timpul zilei. Insa, daca iti permiti o astfel de cursa, sigur nu vei calatori cu buget redus.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu