Transport aeroportul Orly Paris

Trenuri

Exista trei trenuri pe care le poti lua: Orlyval, RER-ul si metroul.

Trenurile Orlyval iti fac legatura intre cele doua terminale ale aeroportului si statia RER, Antony , pe linia B. De acolo vei putea urmatorul RER catre centrul Parisului. Un bilet intreg costa 9,85 euro si acesta este valabil si pentru Orlyval si RER, dar si pentru metrou.

Cumpara-ti bilet de la chioscurile RATP Orlyval si Orlybus si apoi urca scarile catre statie. Pastreaza biletul cu tine pe tot parcursul calatoriei.

Daca vrei sa ajungi din Orly la Charles de Gaulle, atunci cumpara un bilet pentru CDG – Roissy si ia trenul B3 din statia Antony. Niciun alt tren nu circula in acea directie.

Daca vii dinspre Paris si vrei sa ajungi la aeroportul Orly, ia orice tren care ajunge in statia Saint-Rémy-lès-Chevreuse si apoi poti sa faci legatura cu Orlyval.

Detalii:

  • trenurile Orlyval circula la interval de numai cateva minute, intre orele 6:00 si 23:00. Calatoria pana in Paris dureaza 35-45 de minute.
  • biletul Paris Visit pentru toate zonele este valabil pe acest tren, nu si biletul pentru zonele 1-3.
  • poti cumpara bilet direct catre Orly de la orce statie de RER sau metrou. Spuneti la casa de bilete Orly avec Orlyval si caserita va va da un bilet intreg.

Autobuzele Air France

Liniile 1* ale Air France fac legatura intre terminalele de sud si de vest ale aeroportului si garile Montparnasse,  Invalides si Étoile. Cursele se fac la interval de 15 minute, intre orele 6:00 si 23:30. Liniile fara asterisc nu circula decat pana la gara Montparnase.

Taxa pentru liniile 1 si 1* este de 11,50 euro pentru o singura calatorie, iar pentru una dus-intors, 18,50 euro. Copiii de la 2 la 11 ani circula cu 5,50 euro pe calatorie. Autobuzele sunt dotate cu aer conditionat si spatiu pentru depozitarea bagajelor. Poti cumpara bilete direct de la sofer sau de la casele de bilete Cars Air France. Calatoria dureaza de obicei in jur de 50 de minute.

Linia 3 face legatura intre Orly si Charles de Gaulle. Cursa dureaza de obicei 50 de minute si costa 19 euro pentru adulti si 9,50 euro pentru copii.

Orlybus

Autobuzele de la RATP fac legatura intre cele doua terminale si statiia de metrou si de RER de la Denfert-Rochereau. Taxa pe o calatorie este de 6,40 euro, iar durata este de 30 de minute. Cursele se fac intre orele 6:00 si 23:30. Iti poti cumpara biletele direct de la sofer sau de la casele de bilete RATP.

Microbuzele pentru statia RER, Linia C

Aceste microbuze leaga cele doua terminale de statia RER Pont de Rungis. De pe linia C poti lua un tren care sa te duca pe malul stang, la garile Austerlitz, St-Michel/Nôtre-Dame, Invalides si Turnul Eiffel. Microbuzele circula din 15 in 15 minute, iar o calatorie dureaza in jur de 35 de minute. Taxa de 6 euro este valabila atat pentru tren cat si pentru microbuze.

Taxi

Pentru o calatorie cu taxiul, te poti astepta sa platesti pana la 40 de euro pana in centrul orasului, la care se adauga bacsisul de 10%. O calatorie poate dura intre 30 si 90 de minute, in functie de trafic.

Alte mijloace de transport

Acestea te pot duce pana la hotelul unde te-ai cazat pentru un pret cuprins intre 17 si 27 de euro, in functie de cate persoane sunt in masina, la care se adauga si o taxa de 3 euro inainte de ora  5:00 si dupa orele 20:00. Transportul se face in masini de 7 persoane. Este bine sa iti faci rezervare cu cel putin 24 de ore inainte.

O alta firma, Parisshuttle, ofera un tarif de 12-20 de euro, in masini de 8 persoane.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu