Cartierul Rosu din Pigalle, Paris

La fel ca si Cartierul Rosu din Amsterdam, cel din Pigalle, Paris, este casa tuturor lucrurilor nonconformiste si legate de sex: sex shop-uri, baruri de striptease, prostituate, etc. Desi nu vei gasi un bordel cu fete la geamuri, Cartierul Rosu din Pigalle are o atmosfera numai pentru adulti, facandu-l un punct de atractie popular pentru turisti, chiar si numai pentru cateva ore.

Pigalle se afla situat in partea de nord, adiacent cartierului Montmartre. In trecut, cartierul era casa multor artisti, printre care si Toulouse Lautrec (ale carui reproduceri ale Moulin Rouge sunt cele mai populare de la muzeul Orsay). De asemenea, Cartierul Montmarte a fost casa artistilor Vincent Van Gogh, Salvador Dali, Edouard Manet, Edgar Dega si Pablo Picasso.

De asemenea, in vecinatate pot fi vizionate reprezentatii de cabaret sau cancan. La Moulin Rouge au avut loc prima data aceste reprezentatii si inca mai atrag un numar mare de turisti. Pretul este putin cam piperat insa distractia este pe masura.

Reputatia Cartierului Pigalle a fost intotdeauna una mai nonconformista, de desfrau. Numele provine de la denumirea “Pig Alley” pe care o avea aceasta zona in al doilea razboi mondial, datorita faptului ca aici obisnuiau soldatii sa vina in cautare de distractii pentru adulti.  Astazi, o vizita pe strazile cartierului este cam la fel ca in zilele de glorie. Exista in zona chiar si un muzeu al Erotismului, la adresa 72, Boulevard de Clichy.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu