Centrul Georges Pompidou Paris

Centrul Pompidou, dedicat creatiilor moderne si contemporane, este situat in inima Parisului. Timp de cativa ani a fost cel mai vizitat muzeu din Paris, abia de curand aceasta onoare fiind inapoiata Muzeului Louvre.

Aduce laolalta cea mai mare colectie de arta moderna din Europa – Muzeul National de Arta Moderna, librarii, sali de cinema, sali de spectacol, un institut de cercetare in domeniul muzicii, cafenele, restaurante. La etajul 5 al cladirii pot fi admirate operele artistilor Matisse, Picasso, Braque, Léger si Miro. De asemenea sunt expuse lucrari ale unor artisti din China, Africa si America de Sud. Centrul mai este denumit si Beaubourg acest lucru datorandu-se si locatiei sale.

Arhitectura externa a cladirii, creata de Renzo Piano si Richard Rogers, este de asemenea cunoscuta pentru aspectul “indraznet” si modern. Acest lucru este datorat structurii din sticla si metal, a lifturilor transparente si a culorilor intense. Stilul arhitecturii cladirii a marcat anii ’70 prin aspectul modern, provocand un contrast intre cladirile vechi din zona Beaubourg.

Exista in interiorul centrului si un atelier dedicat sculptorului roman Constantin Brancusi.

Fantana Stravinsky

Este un bazin putin adanc dar intins pe 580 de metri patrati, localizat in Piata Stravinsky, intre centrul Georges Pompidou si biserica Saint-Merri. Ceea ce face aceasta fantana speciala sunt cele 16 sculpturi inspirate din opera muzicala a lui Stravinsky, “Ritualul primaverii” si alte lucrari ale sale.

Cum ajungi la centrul Georges Pompidou?

Adresa: 4 Rue Beaubourg

Cu metroul: coboara la Rambuteau, Hôtel de Ville sau Châtelet

Cu autobuzul: 21, 29, 38, 47, 58, 69, 70, 72, 74, 75, 76, 81, 85, 96

Centrul poate fi vizitat in orice zi in saptamana, mai putin ziua de marti, intre orele 11.00 si 22.00, iar muzeul intre orele 11.00 si 21.00. Accesul fara ghid costa intre 8 si 12 euro (in functie de sezon), iar un tur cu ghid costa cu 4.50 euro mai mult. Pentru copiii sub 18 ani, accesul este liber, insa cu bilet special de la intrare.

Important: incepand cu 4 Aprilie 2010, accesul pentru tinerii sub 26 de ani din Uniunea Europeana va fi gratuit!

Exploreaza Centrul Georges Pompidou prin Google Street View!

(foloseste mouse-ul sau sagetile pentru a te plimba pe strazile din jurul centrului)

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu