Raul Sena nu doar trece prin inima Parisului – ci este inima Parisului, alimentand orasul cu apa, mancare si transport pentru locuitorii sai  inca de acum 2200 de ani, atunci cand pescarii celti din tribul Parisii au construit prima asezare in zona Île St-Louis. Asta inseamna ca poti vedea o croaziera pe raul Sena si ca un fel de pelerinaj istoric, pe langa cina romantica si privelistile superbe care se desfasoara seara pe malurile raului din “Orasul Luminilor”.

Exista croaziere turistice de zi, cu durata de o aproximativ o ora. Aceste ambarcatiuni turistice trec pe langa cheiurile orasului si multe monumente importante(Notre-Dame, Louvre sau Turnul Eiffel). Pe langa acestea, mai ai la dispozitie si croaziere cu cina pe raul Sena, experiente foarte frumoase, mai ales pentru romantici, dar cu preturi piperate in acelasi timp.

Iata ce variante iti pun la dispozitie companiile pariziene care opereaza astfel de croaziere  pe raul Sena.

Bateaux Mouches

La Compagnie des Bateaux-Mouches este cel mai vechi tour-operator de ambarcatiuni din Paris, numele sau fiind adesea folosit ca un termen generic pentru excursiile cu vaporase pe raul Sena.

Croazierele de zi pleaca la intervale de o jumatate de ora in timpul verii si mai rar in lunile de iarna, avand comentarii inregistrate in diferite limbi care descriu atractiile turistice de pe malul Senei.  Croazierele cu cina circula intreg anul, cu imbarcarea incepand de la ora 19:30 si intoarcere la statia Bateaux-Mouches langa Pont de l’Alma la ora 22:45. Exista doua tipuri de meniuri, Excellence si Prestige, care costa 95 respectiv 135 de euro (preturi 2008). Bateaux-Mouches au zi croaziere cu pranz, disponibile in weekend si de sarbatori. Pretul pranzului este in jur de 50 de euro (25 pentru copii), cu imbarcarea la ora 12:30 si intoarcerea la 14:15.

Bateaux Parisiens

Ambarcatiunile tip “trimaran”, acoperite cu sticla si purtand nume speciale (Catherine Deneuve, Isabelle Adjani sau Jeanne Moreau) pot adaposti pana la 600 de pasageri si au comentarii audio inregistrate in 13 limbi.  Croazierele pleaca la interval de 30 de minute in intervalul Aprilie-Noiembrie si la 60 de minute din Decembrie pana in Martie. Pretul unei croaziere pentru adulti este 11 euro. Statia principala pentru Bateaux Parisiens este localizata pe malul Senei, foarte aproape de Turnul Eiffel.  Pentru croazierele cu cina exista trei optiuni: “Etoile Service” pentru 95 de euro, “Select Service” cu vinuri mai bune si masa langa fereastra pentru 125 de euro si “Premier Service”, la o masa rotunda cu o hostess in partea din fata a ambarcatiunii si bauturi dupa cina, pentru 150 de euro. Imbarcarea incepe la ora 19:00 si vei fi inapoi la cheiul de langa Turnul Eiffel la ora 23:00.  Pranzul este ceva mai ieftin pe vapoarele Bateaux Parisiens: 53, 62 sau 72 de euro, imbarcarea facandu-se pana la ora 12:30, cu intoarcere la 14:30. In anumite zile poti rezerva o croaziera cu tema muzicala, cu pranz urmat de un concert de o ora.

Vedettes de Paris

Compania utilizeaza ambarcatiuni de dimensiuni mai mici decat competitorii sai, insa barcile vintage se pare ca  atrag foarte multi romantici, traditionalisti sau iubitori de ambarcatiuni. Compania intentioneaza sa introduca vaporase electrice pe Sena, avand deja doua navettes electriques pe canalul St-Denis.

Croazierele tip “sightseeing” denumite “Discovery” pleaca de 2 sau 3 ori pe ora, in functie de sezon (11 euro). Croazierele cu cina (70 de euro) sunt disponibile sambata seara, cu plecari de la ora 20:10. Pe langa acestea Vedettes de Paris ofera si croaziere tematice precum: “Croaziera cu paste” (sau “Pasta cruise”, pe langa vizualizarea atractiilor de pe malul Senei primesti paste si vin pentru 18 euro), Croaziera Petunia pentru copii (7 euro, doar in franceza), Croaziera de degustare a sampaniei (un loc in camera panoramica unde insotit de un somelier vei cunoaste tainele sampaniei- 40 de euro).

Croaziere speciale pe raul Sena mai ofera si companiile Capitaine Francasse (preturi foarte bune pentru cina, de la 50 de euro), La Marina sau Yachts de Paris (cu o atmosfera inegalabila).

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu