Mur des je t’aime Paris – Zidul Iubirii

Strangand traducerea frazei “Te iubesc!” in peste 250 de limbi, artistul Frédéric Baron a vrut sa ilustreze acest mesaj al iubirii printr-un monument cu semnificatii speciale. Intr-o lume marcata de violenta si dominata de individualism, zidurile, asemenea frontierelor, au de obicei scopul sa desparta oameni sau sa ii apere pe unii de altii. Din contra, zidul “Le mur des je t’aime” este o legatura, un loc al reconcilierii, o oglinda care reflecta iubirea.

Acesta poate fi gasit in centrul parcului Jehan Rictus, langa piata Abbesses in Montmartre, Paris. Monumentul acopera o suprafata de 40 de metri patrati si este format din 511 placute emailate de lava, continand 311 declaratii de dragoste.

Cateva dintre ele sunt: «nian’-ni-né-sné-i-kou-nou» (India), «sé-rèt-lèk» (Ungaria), «daï-sou-ki» (Japonia), «ti amo» (Italia), «veille-el-skar-deille» (Norvegia), «èk-èt -you- lif» (Africa de Sud).

Frédéric Baron si Claire Kito au strans impreuna declaratiile, datorita unei competitii organizate de doi patroni Olivier Pelat si Daniel Boulogne si au ridicat monumentul in capitala dragostei si a romantismului, Paris.

Nu exista taxe de acces, iar turistii il pot vizita in orice zi din noapte sau zi.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu