Sainte-Chapelle – centrul monumentelor nationale

Saint-Chapelle este cea mai faimoasa capela din Paris. A fost construita in secolul XIII la comanda lui Louis al IX-lea, pentru a gazdui ramasitele amintirii lui Iisus – coroana de spini, pe care Saint Louis a primit-o de la regele Constantinopolului. O bijuterie a arhitecturii gotice, este in principal cunoscuta pentru cele 16 vitralii dintre care unul in forma de trandafir, formand un adevarat perete de lumina. Acestea ocupa o suprafata de 600 de metrii patrati si sunt originale in proportie de 65%.

Situata in Ile de la Cite, capela este probabil opera lui Pierre de Montreuil, unul dintre marii arhitecti ai stilului gotic. Capela este construita pe doua nivele. Cel inferior este dedicat Fecioarei Maria, iar cel superior cuprinde vitralii si sculpturi.

Capela este deschisa zilnic intre orele 09.30-00.30 si 02.15-06.00, din Martie pana in Octombrie, si intre orele 09.00-00.30 si 02.15-05.00, din Noiembrie pana in Februarie.

Biletul de intrare este de 8 euro, insa profesorii si studentii beneficiaza de o reducere de 3 euro. De asemenea se fac reduceri si pentru grupuri organizate – 6 euro.

Intrarea este libera pentru persoanele cu dizabilitati, in prima Duminica a fiecarei luni, din noiembrie pana in martie. Persoanele sub 18 ani au intrare libera.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu