Cinci mituri despre Venetia

1. Venetia este plina de turisti.

Daca ajungi in Venetia cu trenul sau cu masina in timpul zilei, la ora 9 sa zicem, intr-o sambata din luna august, te vei convinge ca Venetia poate fi un adevarat “furnicar” de turisti.

Exista insa cateva metode pentru a evita aglomeratia:

  • Calatoreste in extra-sezon. Chiar si iarna sunt temperaturi foarte placute, iar preturile sunt mult, mult mai scazute. Cea mai buna perioada este din noiembrie pana in martie.
  • Viziteaza in timpul saptamanii. Venetia este la doar cateva ore de Milano si Roma asa ca este tinta perfecta pentru turisti in weekend.
  • Alege un cartier linistit. Daca te vei caza in timpul sezonului in Venetia, vei vedea ca este foarte mare aglomeratie si galagie. Orasul este plin de turisti care circula intre Piazzale Roma si San Marco. Cauta un hotel care nu este afla pe principalele rute pietonale turistice.

Turisti in Venetia

2. Venetia este foarte scumpa.

In comparatie cu alte orase precum Zürich, Londra, Chicago, sau Boston, Venetia nu este deloc scumpa mai ales ca o camera dubla este la fel de scumpa sau daca nu chiar mai ieftina decat orice camera de hotel din alte orase turistice. Daca ai un buget redus, evita hotelurile din zona Piazza San Marco.
Gustarile zilnice nu ar trebui sa fie prea scumpe. Pizzerii se gasesc la tot pasul si multe terase ofera si sandwich-uri.
Cel mai bine este ca poti sa nu platesti nici macar un ban pe transport. Poti explora toata Venetia la picior daca esti in forma buna.

3. Apa miroase ca cea din canalizare.

Niciun turist nu va putea compara apa din canalele Venetiei cu cea a unui rau de munte, mai ales in timpul verii. Este de asteptat ca intr-un oras care a fost construit pe mlastini si bancuri de nisip, sa se simta un miros. Acesta insa este din cauza algelor si nu a deversarii de ape menajere. Poluarea industriala este o problema in Venetia, asa cum este si in celelalte orase mari. Cu toate acestea zona Venetiei ramane un habitat propice pentru multe specii de pesti, plante si pasari. Este una dintre cele mai bogate locatii din zone marii Mediterane.

4. Venetia este noua Atlantida.

Este adevarat ca Venetia se scufunda, insa la un nivel foarte scazut. Rata de scufundare este mai mica de 1cm pe an. Problema Venetiei nu o reprezinta scufundarea treptata, ci inundatiile din cauza furtunilor de pe marea Adriatica. Atunci cand se produc inundatii, autoritatile pun poduri suspendate pe strazile Venetiei. Insa nu exista pericolul inundarii caselor. Exista proiecte pentru ridicarea nivelului strazilor.

Inundatii Venetia

5. Atentie la scutere si hoti de buzunare.

Aceasta atentionare este valabila pentru Roma si Napoli, nu pentru Venetia insa. Orice vehicul cu roti este interzis in Venetia, exceptie facand carucioarele si trolerele. Asa ca aveti grija doar la hotii de buzunare.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu