Gondolele in Venetia

Gondolele sunt atractia specifica Venetiei: o plimbare romantica, un scenariu superb, un apus de soare, un cantec de gondolier. Gondolele ajung in colturi putin vizitate ale Venetiei, pe canale unde alte ambarcatiuni nu ajung.

In realitate, te poti bucura de toate acestea doar daca reusesti sa neglijezi pretul si sa te concentrezi pe ceea ce vezi in jur.

Cat costa o plimbare cu gondola in Venetia?

Municipalitatea venetiana fixeaza tarife oficiale pentru plimbarile cu gondola: acestea incep de la 80 de euro pentru 40 de minute (tarife 2009). Aditional, pentru 20 de minute in plus se platesc 40 de euro. Dupa ora 19:00, pretul de baza creste de la 80 la 100 de euro.  In gondola pot sta comfortabil pana la 6 persoane.

Gondole in Venetia

Acest fapt nu garanteaza ca vei plati neaparat 80 de euro sau ca plimbarea ta va dura 40 de minute. In functie de sezon si de cerere, gondolierii pot neglija cu usurinta aceste tarife oficiale. Cantatul (un obicei recunoscut al gondolierilor) este un serviciu special care se plateste separat. Totusi, gondolierii sunt dispusi sa negocieze atat pretul cat si durata calatoriei.  Daca nu iti place sa negociezi, poti aranja cu hotelul la care esti cazat sa iti gaseasca o oferta buna, insa vei plati un comision pentru acest serviciu.

O explicatie pentru tarifele ridicate este costul unei gondole: 20 000 de euro pentru o gondola traditionala de lemn, cu o durata de viata de aproximativ 20 de ani.  In plus, Venetia este unul dintre cele mai scumpe orase din lume dar pentru ceea ce iti ofera, se merita!

Fotograf cu mireasa in gondola

You might also like

More Similar Posts

2 comentarii. Leave new

  • Am stat 4 zile in Venetia doar am preferata sa nu merg cu gondola chiar daca se spune ca e un “must”. Sincer nu cred ca m-as fi bucurat de plimbare daca ma gandeam intr-una la cat o sa ma coste, mai ales ca sunt sanse mari sa fii pacalit

  • Noi am dat 80 de euro pentru o jumatate de ora, partea buna e ca eram 6 persoane….a fost faina plimbarea, desi nu chiar romantica 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu