Rutele autobuzelor pe apa (vaporetto)

Lucruri de stiut despre circulatia cu vaporase:

  • La statiile mai mici (mai putin aglomerate) opresc vaporetto din ambele directii. Fii atent la indicatoare sau intreaba personalul de pe vaporas!  La statiile mai mari exista platforme separate de imbarcare pentru fiecare directie a unei linii.
  • Uneori se poate intampla ca vaporasele sa nu opreasca in anumite statii. Semnalizarea electronica va indica astfel de deviatii iar personalul ambarcatiunii anunta cu voce tare statia urmatoare sau schimbarile de traseu.
  • Anumite linii sunt marcate cu “Doar Vara” (“Summer only”) insa vara se traduce in intervalul Aprilie-Octombrie pentru calendarul turistic in Venetia.
  • ACTV (Sistemul de transporturi publice Venetia) are carnete cu orarele autobuzelor pe apa, pe care le poti lua de la orice ghiseu de bilete)
  • Daca te afli intr-o statie fara ghiseu de bilete,  cumpara un “biglietto” de la conductor, pentru a evita amenda!
  • Valideaza biletele de fiecare data  sau cartelele de calatorie doar la prima utilizare, folosind aparetele galbene din statii.
  • Daca vrei sa afli cat costa un  bilet de vaporetto sau un bilet de autobuz in Venetia citeste mai mult AICI: Autobuzele si vaporetto in Venetia

Venetia-Vaporetto in statie

Rutele pentru Centrul Venetiei (si harta transportului in Venetia):

Nr.1 :

Vaporetto Nr.1  isi croieste drumul printre cele 20 de statii, incepand cu Piazzale Roma si terminand cu Insula Lido. Este cel mai popular printre turisti deoarece ofera o calatorie placuta pe intregul Canale Grande, fiind in acelasi timp o modalitate buna de a traversa rapid canalul principal al Venetiei. Este totusi extrem de aglomerat in timpul zilei.

Nr.2:

Vaporetto Nr.2 este o linie expres (fosta linie 82) si merge de la San Zaccaria (putin mai sus de Piata San Marco), prin canalul Giudecca, pana la gara si la Piazzale Roma. In timpul zilei, acest vaporetto isi continua  calatoria pe Canale Grande, pana la Rialto si uneori chiar pana la statia San Marco Vallaresso.

Pentru a vedea si rutele circulare (care inconjoara centrul istoric al Venetiei), rutele sezoniere si pe cele care circula in laguna (spre insule) poti consulta harta ACTV a liniilor de navigatie:

(click pe poza pentru a descarca harta)

Rutele Vaporetto Venetia

You might also like

More Similar Posts

2 comentarii. Leave new

  • […] poate ajunge insa si cu vaporasul(vaporetto). Prima linie(Vaporetto Nr.1) este de la Piazzale Roma la San Marco. Linia 2 expres porneste de la San Zaccaria si se indreapta […]

  • […] In Venetia s-ar putea sa intalnesti reprezentanti ai fabricilor de sticla care iti ofera o calatorie gratuita cu ambarcatiunea proprie pana la Murano. Fii pregatit insa ca odata ajuns acolo sa fii presat sa cumperi ceva de la magazinele lor. Mai bine ajungi acolo cu transportul public venetian […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu