Sosirea la Venetia cu avionul

Sosirea cu avionul

Alitalia, British Airways, KLM, Lufthansa, Air France dar si companii aeriene romanesti precum Carpatair au zboruri care aterizeaza pe aeroportul Marco Polo ( Aeroportul International Venetia). Aeroportul Marco Polo se afla la 6 kilometri departare de centrul Venetiei.

Odata ajuns la Marco Polo, dupa ridicarea bagajelor poti merge la ghiseul de exchange pentru a cumpara euro. Atentie insa, cursurile de schimb nu sunt tocmai avantajoase.  Exista de asemenea birouri de unde poti inchiria o masina (Avis, Hertz si altele).

Aeroportul Venetia

Daca nu vrei sa inchiriezi o masina urmeaza semnele catre autobuzul pe apa “Alilaguna”  si cumpara un bilet catre Piata San Marco sau oricare alta statie din centrul istoric.  Ca alternativa poti alege transportul public cu autobuzul pe uscat (ATVO sau ACTV): autobuzele pleaca de la aerport si ajung la Piazzale Roma (autogara unde ajung toate autobuzele cu destinatia centrul istoric al Venetiei).

In cazul in care preferi taxi-ul, pregateste-te sa cheltuiesti 30-40 de euro pentru un transport pe uscat pana la Piazzale Roma sau 90-100 de euro pentru un taxi pe apa pana la hotelul tau.

Aeroportul Treviso este destinatia companiilor low-cost precum Blue Air, Wizz Air, Germanwings, Sky Europe sau RyanAir.  Distanta de la aeroport pana la Venetia este de aproximativ 30 de kilometri. Exista autobuze speciale (shuttle) care pleaca periodic catre Piazzale Roma. Urmareste shuttle-ul companiei Ryan Air, in special. De asemenea gasesti in aeroport serviciile de inchirieri auto (Avis, Hertz).

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu