Sosirea la Venetia cu masina

Cel mai probabil vei ajunge in Venetia pe Autostrada A4. (Daca vii de pe A27 din directia Trieste, o sa te intersectezi cu A4 la cativa kilometri nord de Mestre). Daca vii din directia sud, foloseste iesirea centrala Mestre. Daca vii din nord, alege iesirea Mestre Est-Favorita. Urmareste semnele catre destinatia ta, in functie de locul unde preferi sa parchezi: pe partea de uscat(ceea ce este mai comod) sau pe marginea centrului istoric al Venetiei.

Venetia-cu masina

Parcarea

Pentru a evita costurile mari si aglomeratia ar fi de preferat sa iti parchezi masina pe uscat, in Mestre: fie aproape de calea ferata(langa gara), fie in parcarea San Giuliano, aflata aproape de apa, cand mergi in directia Venetia. Poti lua apoi un tren sau autobuz catre centrul istoric(traversezi Podul Libertatii) sau un autobuz pe apa (din San Giuliano).

Daca esti curajos poti incerca una din urmatoarele variante:

Autorimessa Comunale: garajul municipal din Piazzale Roma (punctul zero in care ajung automobilele in centrul istoric al Venetiei). Este usor mai ieftin decat garajele private, insa se umple cu masinile locuitorilor orasului. De aici poti lua vaporetto catre Piata San Marco sau alte atractii de pe traseu.

Tronchetto: o insula artificiala cu rampa proprie, care coboara de pe Podul Libertatii inainte de a ajunge la Piazzale Roma. Odata parcat, poti lua un vaporetto de aici.

In cazul in care stai la un hotel pe Insula Lido (singura pe care au acces automobilele) si vrei sa ajungi acolo cu masina, indreapta-te catre Tronchetto iar de acolo ia  automezzo (feribotul pentru automobile). Nu este tocmai ieftin dar se merita daca hotelul la care stai ofera parcare gratuita.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu