Top 10 cele mai mari stadioane de fotbal din Europa

Europa este cunoscuta drept continentul cu cele mai grandioase stadioane de fotbal din lume. Indiferent ca sunt stadioane de 100.000 de locuri sau de 5.000 de locuri, conteaza faptul ca pe acestea joaca  numai echipe de top.

10. Celtic Park – deschis in 1892, apartine echipei Celtic.

Celtic Park reprezinta inca din 1892 casa echipei Celtic; un stadion de 62.832 de locuri, care se impune prin grandoare si care reprezinta un adevarat cosmar pentru echipele adverse din Prima Liga din Scotia.

Avand reputatia de a fi cel mai zgomotos stadion din Europa (mai ales in timpul cupelor europene), Celtic Park chiar reprezinta un loc greu de cucerit.

9. Stadionul Anfield – deschis in 1884, apartine echipei Liverpool

Dupa ce Everton a plecat in 1892, Anfield a devenit legendara resedinta a echipei Liverpool.

Liverpool a devenit una dintre cele mai de succes echipe de fotbal din lume si se poate spune ca o parte din renume ii revine datorita stadionului.

Cu o capacitate in continua dezvoltare (astazi 45.370 locuri), Anfield isi are un loc printre cele mai mari si mai renumite stadioane din lume.

8.Goodison Park – deschis in 1892, apartine echipei Everton

Noua locatie a echipei Everton: dupa ce a plecat de pe stadionul Anfield, Goodison Park a gazduit multe momente speciale de-a lungul timpului.

Cu o capacitate de 40.158 de persoane, stadionul este unul dintre cele mai galagioase. Chiar si managerul echipei Arsenal, Arsene Wenger, a declarat ca Goodison Park este mai intimidant decat Anfield.

7. Stadio Olimpico – deschis in 1937, apartine echipelor Roma si Lazio.

Original fiind construit la cererea lui Mussolini pentru a fi centrul sportiv al Romei, Stadio Olimpico a fost deschis in 1937 si a fost principalul stadion al Jocurilor Olimpice din 1960.

De atunci a devenit resedinta echipelor Roma si Lazio, doua dintre cele mai bune echipe de fotbal ale Italiei.  Cu o capacitate de 72.689, poate fi un loc foarte intimidant pentru echipele adverse.

6. Old Trafford – deschis in 1910 – apartine echipei Manchester United

Cu o capacitate de 76.212, Old Trafford este al doilea cel mai mare stadion din Anglia, dupa stadionul Wembley.

El a fost original construit pentru a gazdui 100.000 de oameni, insa a scazut in capacitate pana in 1990, cand a atins 44.000 de locuri. Insa, Manchester United a cumparat o mare parte din pamantul din imprejurimi si a reusit sa aduca stadionul la capacitatea de astazi.

Avand in vedere ca aproape la fiecare meci sunt ocupate toate locurile, Old Trafford este un adevarat cosmar pentru toate echipele adverse.

5.Westfalenstadion (Signal Iduna Park) – deschis in  1974 – apartine echipei BV Borussia Dortmund

Cu o capacitate de 80.552 de locuri, Signal Iduna Park este resedinta echipei Südtribüne si a echipei BV Borussia Dortmund din Bundesliga germana.

Este cel mai mare stadion din toata Germania, fiind si unul dintre cele mai intimidante.

4. Stadionul Şükrü Saracoğlu (Fenerbahçe) – deschis in 1908 – apartine echipei Fenerbahçe S.K.

Fiind considerat unul dintre cele mai mari stadioane din lume, Fenerbahçe Stadium a ajutat echipa Fenerbahçe S.K. sa devina ceea ce este astazi, una dintre echipele de top ale Turciei.

In timpul in care a jucat aici, echipa Fenerbahçe S.K a aratat ca poate face lucruri marete, mai ales atunci cand a batut pe Chelsea cu 2-1 si aproape ca a ajuns in semifinalele Ligii Campionilor.

Are o capacitate de 53.586 de locuri si are locurile foarte aprope de teren, astfel fiind un loc intimidant pentru adversari.

3. Camp Nou – deschis in 1957 – apartine echipei FC Barcelona

Cu o capacitate de 98.772, Camp Nou nu numai ca este cel mai mare stadion din Europa, dar este si resedinta uneia dintre cele mai mari echipei din istoria Spaniei si a Europei, FC Barcelona.

Desi locurile nu sunt niciodata ocupate pe deplin (decat atunci cand joaca impotriva echipei Real Madrid sau impotriva unei echipe din Liga Campionilor), stadionul reprezinta un punct cheie pentru victoriile Barcelonei.

2. Santiago Bernabéu – deschis in 1947 – apartine echipei Real Madrid

Resedinta echipei Real Madrid si gazda finalei din 2010 a Ligii Campionilor, stadionul stadionul Bernabéu ocupa unul dintre locurile fruntase ale celor mai frumoase si mai grandioase stadioane din Europa si din lume.

Cu o capacitate de 80.354 de locuri stadionul Bernabéu este unul dintre cele mai galagioase si foarte putin echipe obtin un rezultat bun aici.

1. Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) – deschis in 1926 – apartine echipelor Inter Milan si AC Milan

Stadionul San Siro este probabil cel mai grandios si mai intimidant stadion european. Are o capacitate de 80.074 si este unul dintre cele mai mari din lume.

Avand in vedere capacitatea si talentul jucatorilor celor doua echipe, foarte putine echipe reusesc sa castige pe acest stadion.

Un tur pentru turisti al acestui stadion costa in jur de 12,50 euro.

You might also like

More Similar Posts

1 comentariu. Leave new

  • Dupa parerea mea pe primul loc ar trb sa fie stadionul Camp nou,pe 2 Santigo Bernabeu iar pe 3 San Siro:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu