Parlamentul din Viena si Palatul Epstein

De-a lungul istoriei sale de peste 100 de ani, cladirea Parlamentului din Viena, situata pe Ringstrasse (celebrul Bulevard Ring, care inconjoara centrul Vienei) a gazduit diverse institutii parlamentare. Initial acest edificiu a fost sediul Reichstrat-ului (Consiliul Imperial) – Parlamentul Austriei in perioada Imperiului Austro-Ungar. Cladirea a fost construita intre anii 1874 si 1884, special pentru acest parlament, dupa planurile arhitectului Theophil Hansen. De asemenea el a proiectat si Fantana Atena din fata Parlamentului. Cladirea parlamentului este construita in stil grecesc, pentru a aminti de Grecia, “leaganul democratiei”.

Parlamentul din Viena

Palatul Epstein

Palatul Epstein este asezat langa Casa Parlamentului si este unul dintre cele mai importante monument ale Bulevardului Ring. Din toamna anului 2005 este folosit pentru scopuri politice, intalniri, sedinte. La parterul palatului se poate vizita o expozitie permanenta, care reprezinta istoria palatului si a locuitorilor lui.

Personalitati istorice

Parlamentul este format din Consiliul National, reprezentantii caruia sunt alesi prin vot popular  si din Consiliul Federal, reprezentantii caruia sunt alesi pe state. La stanga Casei Parlamentului se afla Monumentul Republicii, care il infatiseaza  Jakob Reumann, primar al Vienei intre 1919-1923, reprezentant al social-democratilor, pe Viktor Adler, unul dintre parintii Austriei si pe Ferdinand Hanusch, ministru al afacerilor interne din 1918 pana in 1920.

La dreapta se afla Memorialul Renner, dedicat doctorului Karl Renner, Cancelarul Austriei in 1918 si 1945 si presedinte al Austriei intre 1945-1950.

Viena Street-View: trage cu mouse-ul de imagine pentru a face un tur 360 al zonei in care se afla Parlamentul. Foloseste sagetile pentru a te plimba pe strada si +/- pentru a te apropia/departa.

Cum ajungi la Cladirea Parlamentului din Viena?

Cu metroul: U2 sau U3

Cu tramvaiul: D, 1 sau 2

Poti vedea Parlamentul si daca faci un tur al Bulevardului Ring cu “Tramvaiul Ring”: CITESTE AICI

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu