Arcul de Triumf Paris- centrul monumentelor istorice

“L’Arc de Triomphe de l’Etoile” este monumentul principal din piata Charles de Gaulle-Etoile. Comandat de Napoleon in 1806, in timpul epocii victoriilor franceze, monumentul a fost terminat 30 de ani mai tarziu, in timpul domniei lui Louis Philippe, ultimul rege al Frantei, care a dedicat monumentul armatei franceze si a victoriilor acesteia. Este decorat cu sculpturi care infatiseaza victoriilor armatei napoleoniene.

Marea Sala din interiorul monumentului a fost refacuta. Acum este impartita in sapte sectiuni si are o abordare moderna si interactiva a istoriei Arcului de Triumf.

De pe terasa inalta de 50 de metri de pe acoperisul monumentului se pot admira toate cele 12 bulevarde care pleaca dinspre acesta. Multe dintre acestea poarta numele bataliilor lui Napoleon, cum ar fi Friedland si Wagram. Cand esti in Arcul de Triumf, Parisul se afla pur si simplu la picioarele tale. Intr-o parte poti vedea Champs Elysées, in alta parte piata Concorde, Gradinile Tuileries si Louvre-ul.

Pe data de 11 noiembrie 1920 a fost inaugurat mormantul unui soldat ucis in timpul Marelui Razboi, monument ridicat in onoarea celor 1.500.000 de soldati omorati in timpul Primului Razboi Mondial.  Din 1922 si pana dupa Al doilea Razboi Mondial, flacara comemorativa a fost reaprinsa in fiecare dimineata la ora 6.30.

Colectiile expuse cuprind medalii, bijuterii, textile, arme etc.

Cand sa vizitez Arcul de Triumf?

Monumentul este deschis turistilor in fiecare zi a saptamanii. Intre 1 Octombrie si 31 Martie, monumentul este deschis intre orele 10.00 si 22.30 si din Aprilie pana in Septembrie intre orele 10.00 si 23.00. Taxa de intrare este de 9 euro si vizita dureaza circa 45 de minute.

Intrarea este gratuita in prima duminica a fiecarei luni, in intervalul Octombrie-Martie. De asemenea intrarea este libera pentru persoanele sub 26 de ani care au domiciliul in interiorul Uniunii Europene.

Cum ajung la Arcul de Triumf?

Adresa: Place du Général de Gaulle

Metrou: coboara la statia Charles de Gaulle – Étoile (poti merge pe oricare din liniile 1, 2, 6 sau RER A).

Harta:

You might also like

More Similar Posts

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu