Catedrala Sf. Stefan din Viena

Viena este genul de oras unde cladirile istorice sunt mai des intalnite decat restaurantele si fast-food-urile. Cu monumente precum Schönbrunn, Staatsoper (Opera de stat din Viena) si Scoala Spaniola de Echitatie – este greu sa alegi o cladire preferata. Totusi Stephansdom iese in evidenta prin grandoarea ei.

Stephansdom-ul sau Catedrala Sfantul  Stefan din Viena, este o insula a stilului gotic in oceanul de arhitectura baroca a secolului XIX. Mare parte a catedralei dateaza inca din secolui XIV-XV. Are deschideri uriase, iar partea de vest dateaza inca din anii 1200. Turnul de sud, sau Hochturm, are o inaltime de 137 de metri, echivalentul a unei cladiri de 45 de etaje si totusi construit cu 600 de ani  mai devreme de la aparitia primului zgarie-nor.

Catedrala Sf.Stefan Viena

Stephansdom2

Catedrala Sf.Stefan Viena Noaptea

Stephansdom Viena Interior

Catedrala Sf.Stefan Viena - acoperisul

Catedrala Sf.Stefan Viena - acoperisul 2

Vedere din Catedrala Sf. Stefan Viena

Este greu de descris in cuvinte frumusetea catedralei, de aceea cel mai indicat este sa iti aratam imagini. Trebuie totusi sa stii ce sa vizitezi. Turnurile si Catacombele sunt principalele atractii, dar rezerva-ti timp si pentru interior.

Turnurile

Turnul Nordic are atat scari cat si un lift. In turnul Hochturm se poate urca pana la o inaltime de 75 de metri si poate fi urcat numai pe jos. Peisajul pe care il puteti vedea de sus merita orice efort.

Catacombele

Aici poti vedea sarcofage care contin ramasitele unor mari conducatori, arhiepiscopi  si a altor personalitati. Mai poti vedea ramasitele a peste 15.000 de vienezi, ramasite ce dateaza din anii 1700.

Cand sa vizitezi

Catedrala Sf. Stefan din Viena este deschisa zilnic, atat pentru turisti cat si pentru cei care vin sa se roage: de luni pana sambata, de la ora 6:00 la ora 22:00, iar duminica de la 7:00 la 22:00. Exista si tururi ghidate ale catedralei, intre orele 10:30 si 15:00. Turul cu ghid costa 4.5 euro.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu