Cateva lucruri pe care sa nu le faci in Salzburg

1. Nu cumpara Mozartkugel din centrul orasului. Peste tot in oras vei gasi prajitura Mozart si de oriunde o vei cumpara va fi cu siguranta delicioasa, insa prajiturile din centrul orasului au un pret colosal si nu merita sa cheltui atatia bani cand poti cumpara oricand din alta parte.

2. Evita sa vizitezi  impreuna cu alte grupuri. Daca incerci sa eviti aglomeratiile, vei putea afla mai multe detalii despre oras decat unde si cand a fost nascut Mozart. Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de oras, viziteaza totul incet si fara alte grupuri, urmarind fiecare detaliu.

3. Nu servi masa cu orice pret in centrul Salzburgului. Adevarata valoare a banilor, in expresia mancarii, o vei gasi pe partea dreapta a raului Salzach (acolo unde este castelul Schloss Mirabell).  Restaurantele din centru au preturi foarte mari si nu merita cheltuiala. Incearca un restaurant din zona Linzergasse sau Steingasse. Zonele sunt tot in centru, dar mai putin pline de turisti.

Cafe Salzburg
4. Nu cumpara mancare de la piata Augustinerbräu din Mülln. Desi este cel mai ieftin loc pentru cumparat bauturi si au cea mai buna bere din Salzburg, evita sa cumperi mancare, deoarece este foarte scumpa. Iti poti insa aduce mancarea singur, ceea ce este destul de des intalnit la multe localuri din Salzburg. Asa ca treci pe la un supermarket si cumpara ceva de mancare mai intai.

5. Nu alege primul tur care iti sare in fata. Exista multe companii care ofera tururi ale orasului. Compara preturile si optiunile si mai apoi alege o companie. Poti face acest lucru si online.

6. Nu pierde timpul prin vizitarea partii de nord a Salzburgului. Mai la nord de statia de tren nu vei gasi nimic interesant. Este mai mult o zona a localnicilor. Axeaza-te pe partea centrala si de sud.

7. Nu comanda apa de la robinet inainte sa intrebi daca este Ok. Din anumite motive necunoscute, este nepoliticos sa comanzi apa de la robinet in restaurantele din Austria, chiar daca multi turisti vin din tari unde acest lucru este perfect normal.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu