Opera de Stat din Viena (“Wiener Staatsoper”) este una dintre cele mai importante locatii din lume unde te poti bucura de cel mai inalt nivel al artei. Avand peste 60 de artisti si peste 287 de zile de spectacole, Opera de Stat din Viena are un program foarte dens si variat. O seara la opera in Viena este una dintre cele mai impresionante experiente pe care un turist le poate avea in capitala Austriei.

Artisti internationali, regizori si directori de scena, toti vor sa impresioneze audienta. Operele puse in scena apartin renumitilor compozitori Gustav Mahler (1897 – 1907), Richard Strauss (1919 – 1924), Herbert von Karajan (1956 – 1964) si Claudio Abbado (1986 – 1991).

Opera de Stat Viena

Repertoriul este reprezentat de un amalgan de opere de toate stilurile, precum “Nabucco” de Giuseppe Verdi ,” Don Giovanni” de W. A. Mozart, “Fidelio” de Ludwig van Beethoven si “Lohengrin” de Richard Wagner.

Opera de stat din Viena

Cu ocazia celei de-a 140-a aniversare a Operei de Stat din Viena, 60 dintre reprezentatii sunt proiectate pe ecrane gigant in Piata Herbert-von-Karajan, vis-a-vis de Opera: astfel opera este gratis pentru toata lumea.

Cladirea Operei de Stat a fost construita intre 1863 si 1869, fiind unul dintre primele monumente ale celebrului Bulevard Ring din Viena. Cladirea a fost proiectata de arhitectii August Sicard von Sicardsburg si Eduard van der Nüll.

O data pe an, Opera de Stat se transforma intr-un urias ring de dans: devine gazda Balului de Opera din Viena. Peste 100 de cupluri, femei imbracate in rochii elegante de epoca si barbati imbracati in frac, deschid seara in prezenta presedintelui Austriei. Data urmatorului bal de opera este 11 Februarie 2010. Daca esti curios, biletul de intrare la bal este 230 de euro, o loja speciala la ringul de dans pentru 2 persoane costa 17 000 de euro, iar daca vrei doar o masa obisnuita pentru 2 persoane te costa 320 de euro.

Balul Operei din Viena

Poti vizita si Muzeul Operei de Stat, care ilustreaza cei 140 de ani de existenta ai operei: imagini, costume, modele de scena si documente interesante.

Adresa Operei de Stat din Viena: Hanuschhof Hanuschgasse / Goethegasse 1

Este deschis de marti pana duminica de la ora 10:00 la ora 18:00.

Intrarea la Opera de Stat costa 3 euro. Daca vrei si un tur ghidat al operei vei plati 6.50 euro.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu