Un parc de distractii pentru unii, pentru altii un loc al viselor si al nostalgiei, o oaza de verdeata pentru toti cei care ajung aici: Prater este un adevarat simbol al Vienei. Roata uriasa Ferris  (“The Giant Ferris Wheel” sau “Riesenrad”), veche de peste 100 de ani, este de asemenea un reper al Vienei, de unde te poti bucura de vederi splendide de la 60 de metri inaltime.

Parcul de distractii Prater din Viena iti ofera distractie si aventura, dar poti gasi aici si liniste si relaxare. Este la propriu o lume fascinanta si ii face sa se simta bine atat pe cei mici cat si pe cei mari. Motto-ul Praterului este:” Have fun and enjoy!”, cu alte cuvinte “Distreaza-te si simte-te bine!”.

Roata uriasa Ferris Prater Viena

Prater are peste 250 de atractii, unele clasice, precum caruseluri, roata mare, aruncarea la tinta sau  trenulete dar si foarte multe roller coastere si simulatoare  moderne.  Pentru a intregi distractia exista si peste 60 de cafenele, restaurante si standuri de inghetata. Vienezii numesc aceasta parte a Praterului  “Wurstelprater”, echivalentul unui parc de amuzament de moda veche.

Zona verde, “Green Prater”, este mai putin populata de astfel de distractii dar este in schimb o oaza de verdeata si liniste, cu alei pe care turistii dar si locuitorii Vienei se plimba,  alearga, merg cu bicicleta sau rolele.  Pe vremuri, aceasta zona verde a Vienei era terenul imperial de vanatoare, dar imparatul Franz Joseph a deschis-o publicului. Daca vrei sa vezi cat mai mult din aceasta zona verde a Praterului, poti lua “Liliputbahn” (trenul liliputan), un tren in miniatura care inconjoara zona.

Liliputbahn Prater Viena Prater Hauptallee

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu