Palatul Schonbrunn Viena

Palatul Schonbrunn, fosta resedinta de vara a familiei imperiale, este unul dintre cele mai frumoase palate in stil baroc din Europa. Habsburgii locuiau aici o buna parte a anului, in numeroase camere care deserveau marea familie. “Schonbrunn” inseamna “fantana frumoasa”. Imparatul Franz Joseph, care s-a casatorit mai tarziu cu frumoasa Sisi si a condus Austria din 1848 pana in 1916, s-a nascut la Palatul Schonbrunn. Monarhul si-a petrecut ultimii ani din viata doar in acest palat, iar dupa moartea sa Schonbrunn a devenit proprietatea Noii Republici Austria.

Astazi, Palatul Schonbrunn din Viena se afla in patrimoniul cultural mondial al UNESCO, datorita importantei sale istorice, imprejurimilor unice si decoratiunilor interioare splendide. Schoenbrunn este una dintre cele mai populare atractii ale Vienei, primind in fiecare an aproape 1,3 milioane de turisti.

Palatul Schonbrunn Viena Se merita sa petreci o zi intreaga la Schonbrunn. Trebuie sa vezi: parcul incantator al palatului, “The Palm House”, “Gloriette”, gradina zoologica. Viziteaza interiorul palatului cu un ghid audio “Marele Tur” (“The Grand Tour with Audio Guide”), admira splendidele camere Bergl si fa o plimbare prin “Labirint”.  Iti recomand sa alegi “Marele Tur” pentru ca include 40 de camere (dureaza o ora si jumatate), fata de “Turul Imperial”  (“Imperial Tour”) care este mai rapid dar include doar 22 de camere.

Gradinile Schonbrunn Gloriette Schonbrunn Viena Labirintul Schonbrunn Palmenhaus Wien Marea Galerie Palatul Schonbrunn Sala de ceremonii Palatul Schonbrunn

Viziteaza Palatul Schonbrunn GRATUIT: poti face acum TURUL VIRTUAL AL PALATULUI

 

Adresa: Schönbrunner Schlossstrasse Nr. 13 (click pe poza pentru a mari harta) Cum ajungi la Schonbrunn Cum ajungi la Schonbrunn: Cu metroul U4, cobori la statia Schonbrunn Cu tramvaiele 10 si 58, cobori la statia Schonbrunn Cu autobuzul 10A, cobori la statia Schonbrunn Daca vii cu masina:

  • de la Aeroportul International Viena: mergi pe autostrada A4 catre Viena, apoi spre sud pe A23 (urmeaza semnele spre Gratz), apoi alege iesirea Altmannsdorf de pe autostrada si urmeaza semnele catre “Schloss Schönbrunn”
  • Daca vii direct de pe autostrada A2 iesi pe la Altmannsdorf si urmeaza semnele catre “Schloss Schönbrunn”

Intrarea la Schonbrunn: Pana la sfarsitul lui Martie, 2010 poti cumpara “permisul de iarna” pentru Schonbrunn, care include: “Marele Tur” al palatului cu ghid audio, gradina zoologica, “Desert House”, “Palm House”, “Colectia Coach”. Cu acest permis ai reducere 30% fata de biletele cumparate separat pentru fiecare atractie si nu astepti deloc la coada pentru turul ghidat. Daca vrei doar Marele Tur al palatului cu ghid audio costa 12,90 euro pentru adulti, 8,90 euro pentru copii (6-18 ani), 11,40 euro pentru studenti si 11,40 euro daca ai Cardul Viena. Aprilie-Iunie, Septembrie, Octombrie: zilnic de la 8:30 la 17:00 Iulie, August: zilnic de la 8:30 la 18:00 Noiembrie-Martie: zilnic de la 8:30 la 16:00

You might also like

More Similar Posts

1 comentariu. Leave new

  • bun iasmina
    04/09/2010 4:17 PM

    as vrea sa stiu care este orarul de sarbatori 2010 si mai ales in perioada revelionului….. va rog multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu