Scoala Spaniola de Echitatie

Scoala Spaniola de Echitatie din Viena (Spanische Hofreitschule) poate fi admirata in ambianta baroca a Palatului Hofburg. Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi sa vezi caii dansand balet si facand piruete?

Scoala Spaniola de Echitatie este singura institutie din lume unde vechile tehnici de echitatie sunt pastrate si practicate in forma originala, fiind ridicate la rang de arta. Turistii au parte de o experienta incredibila prin reprezentatiile cailor Lipitani in armonie perfecta cu ritmul muzicii. Echitatia clasica in traditia Renascentista studiaza miscarile naturale ale cailor si cultiva cele mai inalte niveluri de eleganta la care poate ajunge un cal.

Scoala Spaniola de Echitatie

Vizitatorii  sunt incantati de reprezentatiile cailor intr-una dintre cele mai mari sali inchise pentru echitatie; este de asemenea si cea mai frumoasa. Sala a fost construita cu scopul initial de a oferi tinerilor vienezi posibilitatea de a lua lectii de calarie. Aspectul este insa al unei sali de bal.

Pentru a participa la spectacolul de 80 de minute trebuie sa iti iei bilete in avans (de obicei biletele se termina cu saptamani sau chiar luni inainte). Daca nu vrei sa participi la acest spectacol, poti merge la “demonstratiile de dimineata“: exercitiile de dimineata ale cailor Lipitani se desfasoara de marti pana sambata, intre orele 10:00 si 12:00.

Alte optiuni ar mai fi sa vizitezi Muzeul Lipitanilor (Lipizzaner Museum) de langa grajduri sau turul unei ferme in Piber, Styria, unde sunt crescuti caii Scolii Spaniole de Echitatie (poti chiar sa cumperi un armasar Lipitan de aici).

Daca vrei sa faci o pauza, in Cafeneaua Sacher de la Scoala Spaniola de Echitatie poti savura celebrul tort Sacher.

Tortul Sacher

Pentru mai multe detalii despre programul reprezentatiilor si despre pretul biletelor, intra pe www.srs.at.

Biletele se pot lua de la: Centrul pentru vizitatori, Michaelerplatz 1

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu