Porumbeii din Piata San Marco sunt o adevarata atractie pentru turisti. Sunt dragalasi, indrazneti, prietenosi si intr-un numar extraordinar de mare.

Porumbeii au format colonii prin toata Venetia, iar numarul estimat de 100 000 de pasari depaseste cu mult numarul locuitorilor Venetiei: 60 000.

Uneori poate fi putin ciudat sa mergi pe stradutele orasului si sa vezi cateva zeci de porumbei zburand spre tine. Se intampla sa se ciocneasca cu oamenii, asa ca ar fi bine sa te feresti.

Locuitorii Venetiei obisnuiau sa lase hrana pentru porumbei pe strazile orasului, insa hranirea lor a fost interzisa prin decret in 1997. De asemenea, vanzatorii de graunte pentru pasari au primit interdictie de a mai sta in Piata San Marco.

Porumbeii din San Marco

Probabil atunci cand autoritatile venetiene se vor hotari sa aplice legea cu consecventa, turistii vor renunta la placerea de a hrani porumbeii, pentru a evita o amenda. Deocamdata insa te poti bucura de micii prieteni atat in Piata San Marco dar si pe alte stradute ale Venetiei.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu