Podul Suspinelor Venetia (Ponte dei Sospiri Venezia)

Podul lui Antonio Contino de peste Rio di Palazzo a fost construit  in 1600 si leaga inchisoarea Doge-ului, sau Prigioni, de camera inchizitorilor sau anchetatorilor. Numele de Podul Suspinelor a fost inventat in secolul al XIX-lea, cand Lord Byron a popularizat povestea care spune ca podul si-a luat numele de la suspinele condamnatilor care erau dusi la executie (cu toate ca vremea condamnarilor la moarte trecuse, iar celulele erau ocupate doar de criminali minori).

Podul Suspinelor Venetia

Podul Suspinelor este incadrat in turul Itinerari Segreti (Itinerariul secret) al Palatului Dogilor, tur pe care il poti face cu programare. Vizita dureaza 90 de minute si include si celulele, camerele de tortura si chiar si camerele care de obicei nu sunt deschise pentru vizitatori. Din luna Iulie pana in luna Septembrie se fac astfel de vizite, mai putin miercurea intre 10-12.00 AM. Rezerva locuri cu cel putin o zi inainte, pentru ca numarul vizitatorilor este redus.

Podul Suspinelor Venetia (vedere din exterior)

In extra-sezon te poti plimba pe Podul Suspinelor si chiar sa vezi inchisoarea singur, intr-o vizita fara ghid a Palatului Dogilor.

Podul Suspinelor imbracat in publicitate

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu