Cum ajung la Disneyland Paris?

Statiunea Disneyland (Disneyland Resort Paris) este situata in districtul Marne-la-Vallée, o regiune cu cateva orasele in valea Marne, din estul Parisului. Aflat la 32 de kilometri distanta de Paris, Disneyland, una dintre cele mai vizitate locatii din lume, este extrem de bine conectata cu capitala Frantei si cu majoritatea oraselor din provincie dar si cu cele mai mari orase europene.

Cu masina

Cea mai rapida cale pentru a ajunge la Disneyland din Paris este autostrada A4 (l’Autorute de l’Est) in directia Metz-Nancy. Paraseste autostrada la iesirea 14, unde vei intalni semnul “Parcs Disney”. Urmeaza in continuare semnele care te vor ghida catre destinatia dorita: parcarea destinata parcurilor de distractii, hotelurile Disney sau hotelurile Val de France.


View Larger Map

Cu metroul/RER

Trenurile RER sunt cea mai ieftina si rapida solutie daca stai in Paris si vrei sa faci o incursiune la Disneyland sau daca esti cazat la hotelurile Disney si vrei sa vizitezi Parisul. Calatoria dureaza aproximativ 35-40 de minute, avand avantajul ca trenurile nu asteapta deloc in trafic si circula la intervale regulate pana seara tarziu. Ia un tren RER care circula pe linia A si coboara la statia Marne-la-Vallée/Chessy, aflata la 2 minute de mers pe jos de intrarea in Parcuri si in apropiere de hoteluri. Atentie: linia A (semnalata de obicei cu rosu pe hartile RER) se bifurca la iesirea din Paris. De aceea, atunci cand te urci in tren, asigura-te ca semnalul luminos arata A4, directia Marne-la-Vallée/Chessy.

Pretul unui bilet RER pana la Disneyland variaza in functie de zona in care te imbarci din Paris. O calatorie dus, standard ar trebui sa fie in jur de 6,50 euro. Nu exista bilete dus-intors dar ar fi o idee buna sa iti cumperi si bilet de intoarcere inca de la inceput. Citeste mai mult despre trenurile RER din Paris.

De la gara exista servicii regulate de transport cu microbuzul pana la hoteluri.

Cu trenul

Trenurile de mare viteza TGV ofera calatorii rapide si de inalta clasa din majoritatea oraselor mari ale Frantei si cateva orase europene catre Disneyland Paris. Gara se afla chiar in inima statiunii iar de acolo exista servicii de transfer (shuttle) catre hoteluri. Biletele TGV sunt insa mai scumpe.

Daca ajungi cu unul din trenurile SNCF ale Frantei in Paris, este foarte simplu sa mergi cu metroul/trenurile RER pana la Disneyland.

  • Din Gare de l’Est: ia metroul pe linia 4 in directia Porte d’Orléans si coboara la Les Halles sau Chatelet unde poti face legatura cu RER linia A.
  • Din Gare du Nord: ai trei variante pentru a face legatura cu linia A a trenurilor RER. Poti lua metroul pe linia 4 in directia Porte d’Orléans si va trebui sa cobori la Les Halles sau Chatelet. O a doua varianta ar fi sa iei un tren RER pe linia B in directia Robinson sau Saint-Rémy lès-Chevreuse si sa cobori la Chatelet-les-Halles pentru a schimba cu linia A. De asemenea poti merge pe linia D cu un tren RER in directia Malesherbes sau Melun, urmand sa cobori tot la Chatelet-les-Halles pentru linia A.
  • Din Gare de Lyon: poti lua direct un tren RER pe linia A in directia Marne-la-Vallée / Chessy Parc Disneyland”
  • Din Gare d’Austerlitz: mergi cu metroul pe linia 5, in directia Bobigny Pablo Picasso, coboara la Bastion si continua calatoria cu un metrou pe linia 1, directia Chateau de Vincennes. Coboara la Gare de Lyon de unde poti lua un tren RER pe linia A.
  • Din Gare Montparnasse: poti lua metroul pe linia 4 in directia Porte d’Orléans si va trebui sa cobori la Les Halles sau Chatelet, unde poti schimba cu RER – linia A.
  • Din Gare Saint-Lazare: mergi cu metroul pe linia 3 in directia Gallieni si coboara la statia Havre-Caumartin, care este conectata printr-un pasaj cu statia Auber de unde poti lua un tren RER – linia A catre Disneyland.
  • Din Gare Saint-Denis: ia un tren RER pe linia D in directia Malesherbes sau Melun si coboara la Chatelet-les-Halles pentru a face legatura cu linia A

Cu avionul

Cea mai simpla dar si cea mai costisitoare varianta ar fi sa iei un taxi pana la Disneyland. De exemplu o calatorie de la aeroportul Charles de Gaulle – Roissy pana la Disneyland poate costa de la 45 de euro in sus (in functie de trafic).

La polul opus, cea mai ieftina si rapida varianta de transport catre Disneyland Paris sunt trenurile RER pe care le poti lua de la aeroporturile principale, cu mentiunea ca va trebui sa schimbi cel putin odata trenul pentru a merge pe linia A pana la statia Marne-la-Vallée/Chessy.

Daca aterizezi pe unul dintre aeroporturile internationale Charles de Gaulle (Roissy), Orly sau Beauvais, exista un serviciu de transfer direct catre Disneyland numit VEA Shuttle sau VEA Navette. Autocarele circula in toate zilele saptamanii, la intervale de 30 pana la 45 de minute (chiar 20 de minute la ore mai aglomerate). Exceptie face aeroportul Beauvais, de unde autocarele pleaca doar la orele: 10:00, 13:30, 19:00. O calatorie dureaza aproximativ 45 de minute la care se adauga urcarile si coborarile in statiile in care opresc autocarele (calatoria intre aeroportul Beauvais si Disneyland dureaza 2 ore si 30 de minute).

Pretul unei calatorii cu VEA este:

  • De la aeroportul Charles de Gaulle sau Orly la Disneyland: 18 euro pentru adulti, 15 euro copii sub 12 ani
  • De la aeroportul Beauvais la Disneyland: 30 euro pentru adulti, 24 euro copii sub 12 ani

Rutele autocarelor VEA:

Beauvais – CDG ==> Disneyland Paris

  1. Aeroportul Beauvais – in fata terminalului
  2. Roissy CDG – terminalul 2E / 2F
  3. Disney Hotel Newport Bay Club
  4. Disney Hotel Sequoia Lodge
  5. Disney Hotel Santa Fe
  6. Disney Hotel Cheyenne
  7. Disney Hotel New-York
  8. Statia de autobuz
  9. Disneyland Hotel

Disneyland Paris ==> CDG – Beauvais

  1. Statia de autobuz
  2. Disney Hotel Cheyenne
  3. Disney Hotel Santa Fe
  4. Roissy CDG – terminalul 2E / 2F
  5. Aeroportul Beauvais – in fata terminalului

Orly ==> Disneyland Paris

1. Orly Sud – Statia de autobuz – Platforma 2
2. Orly Ouest – Nivelul 0 – Poarta I
3. Disney Hotel Newport Bay Club
4. Disney Hotel Sequoia Lodge
5. Disney Hotel Santa Fe
6. Disney Hotel Cheyenne
7. Disney Hotel New-York
8. Statia de autobuz
9. Disneyland Hotel

Disneyland Paris ==> Orly

1. Disneyland Hotel
2. Statia de autobuz
3. Disney Hotel New-York
4. Disney Hotel Cheyenne
5. Disney Hotel Santa Fe
6. Disney Hotel Sequoia Lodge
7. Disney Hotel Newport Bay Club
8. Orly Ouest – Nivelul 0 – Poarta I
9. Orly Sud – Statia de autobuz – Platforma 2

Roissy-CDG ==> Disneyland Paris

1. Terminalul 3 – in fata holului de Plecari/Sosiri
2. Terminalul 1 – nivelul Sosiri-Poarta 30
3. Terminalul 2B-2D – Poarta D12
4. Terminalul 2A-2C – Poarta A11/C1
5. Terminalul 2E-2F – Poarta 5
6. Disney Hotel Newport Bay Club
7. Disney Hotel Sequoia Lodge
8. Kyriad Hotel
9. Vienna International Magic Circus
10. Vienna International Dream Castle Hotel
11. Thomas Cook Explorers Hotel
12. Disney Hotel Santa Fe
13. Disney Hotel Cheyenne
14. Disney Hotel New-York
15. Statia de autobuz
16. Disneyland Hotel

Disneyland Paris ==> Roissy-CDG

1. Disneyland Hotel
2. Statia de autobuz
3. Disney Hotel New-York
4. Disney Hotel Cheyenne
5. Disney Hotel Santa Fe
6. Disney Hotel Sequoia Lodge
7. Disney Hotel Newport Bay Club
8. Terminalul 2E-2F – Poarta 5
9. Terminalul 2A-2C – Poarta A11/C1
10. Terminalul 2B-2D – Poarta D12
11. Terminalul 1 – nivelul de Sosiri-Poarta 30
12. Terminalul 3 – in fata holului de Plecari/Sosiri

SI:

1. Kyriad Hotel *
2. Vienna International Magic Circus *
3. Vienna International Dream Castle Hotel *
4. Thomas Cook Explorers Hotel *
5. Terminalul 2E-2F – Poarta 5
6. Terminalul 2A-2C – Poarta A11/C1
7. Terminalul 2B-2D – Poarta D12
8. Terminalul 1 – nivelul Sosiri-Poarta 30
9. Terminalul 3 – in fata holului de Plecari/Sosiri

You might also like

More Similar Posts

2 comentarii. Leave new

  • daca eu aterizez duminica la ora 19 (ora Frantei) in Beauvais, cu ce mijloc de transport ajung la cazare: hotel Adagio d europe? multumesc

  • Am fost la Disneyland cu toata familia si cativa prieteni.
    Cine spune ca Disneyland este numai pentru copii este un mare FRAIER s-au nu mai are suflet de copil in el. Am fost in total 4 adulti si 2 tineri de 16, 17 ani. Ne-am distrat de minune de la ora 9 dimineata pana noaptea la ora 24.
    Ne-am dat si noi adultii in toate jocurile alaturi de copii si pentru o zi am devenit copii.
    Este pacat sa vii la Paris si sa nu mergi si la Disneyland. Acolo este intradevar un taram de poveste in care uiti de toate grijile si redevii copilul de altadata. Daca voi mai reveni in Paris cu siguranta ma voi mai duce acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu