Cum aleg hostelul potrivit in Paris?

Parisul iti ofera o mare varietate de tipuri de cazare, chiar si pentru un buget mai redus. Hostelurile sunt o varianta mai mult decat convenabila ca pret si e important de stiut ca au evoluat de la stadiul de “hosteluri pentru tineret”, cu camere mari pline de paturi suprapuse, bai la comun si reguli stricte.  Astazi gasesti in Paris hosteluri care au si camere duble, dotari moderne si personal prietenos. Mai mult, din ce in ce mai multe hosteluri primesc familii sau varstnici care vor sa socializeze cu strainii si se bucura de o atmosfera prietenoasa.

Nu te astepta sa gasesti hosteluri chiar in centrul Parisului, aproape de atractiile principale, insa e bine de stiut ca majoritatea se afla langa statii de metrou de unde poti ajunge in maxim jumatate de ora la majoritatea locurilor pe care vrei sa le vizitezi.

Cum iti alegi un hostel?

Iata cateva criterii pe care iti recomandam sa le iei in considerare:

Locatia: incearca sa gasesti hosteluri cat mai apropiate de statiile principale de metrou, pentru a nu pierde prea mult timp  incercand sa ajungi la atractiile principale ale Parisului. (Crede-ne! Timpul e pretios in Paris!)

Securitatea: ar fi foarte bine ca hostelul sa fie dotat cu spatii de depozitare inchise cu lacat sau dulapuri cu cheie in camera, camere de supraveghere sau carduri magnetice la usa. Avand in vedere numarul mare de turisti care tranziteaza hostelurile din Paris furturile sunt ceva la care te poti astepta oricand (nu numai din partea turistilor ci chiar din partea personalului).

Personalul: asa cum spuneam mai sus, este important ca personalul sa fie cotat de incredere dar si amabil, prietenos, disponibil sa ajute cu sfaturi si directii pentru vizitarea Parisului. De asemenea ar fi bine sa stie si limba engleza pentru a va putea intelege cat mai bine.

Curatenia: mare atentie la acest  aspect, deoarece pozele afisate pe site-urile oficiale ale hostelurilor nu reflecta mereu  in mod real  curatenia camerelor si a toaletelor. Ar fi bine sa citesti cat mai multe comentarii de la turisti care au mai stat acolo pentru a te asigura ca se face curatenie in mod constant in camere in timpul sederii tale,  ca nu o sa ai probleme cu vietati precum gandacii de pat, ca bucataria este si ea curata. Foarte multe hosteluri din Paris au o perioada denumita “lock-out time”, ceea ce inseamna ca intr-un interval orar fixat (de obicei intre orele 11:00-16:00) hostelul se inchide efectiv pentru curatenie, iar tu nu mai poti intra in camera in acest interval. Daca nu esti de acord cu o astfel de regula iti sugeram sa eviti hostelurile cu lock-out time.

Poti citi sute de comentarii despre hostelurile din Paris pe www.hostelworld.com, hostelbookers.com si bineinteles, www.tripadvisor.com.

Citeste in continuare: Gaseste-ti un hostel in Paris!

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu