Ghidul unei vacante romantice la Paris

Cunoscut ca si capitala dragostei si a luminii, Parisul este inca o atractie populara pentru cuplurile indragostite. Fie ca pur si simplu te plimbi cu persoana iubita pe malurile Senei, sau ca imparti o inghetata Bertillon pe Insula St Louis sau va sarutati in fata Bazilicii Sacré Coeur, toti indragostitii se pot pierde in atmosfera pariziana care a inspirat secole de romane, poezie si film.

Cina in oras

Parisul are o sumedenie de restaurante cu o atmosfera si o ambianta romantica, care transforma cina intr-o adevarata aventura.

Eleganta

Le Maurice de pe strada Rivoli (al 4-lea sector) si Le Cinq din renumitul hotel George al V-lea, nr. 31 de pe bulevardul George al V-lea (din sectorul 8), amandoua ofera un loc extraordinar pentru o ocazie speciala.

Braserie clasica franceza

Le Grand Colbert, nr. 2 pe strada Viviene (al 2-lea sector) si cafeneaua Cafe Angelina, nr.1 pe strada Rivoli, unde poti gasi o ciocolata calda renumita si de asemenea produse delicate si delicioase de patiserie.

Restaurante cu priveliste romantica

Restaurantul Jules Verne de la etajul al doilea al turnului Eiffel (sectorul 7, iesire metrou Bir Hakeim) ofera o imagine extraordinara a orasului. L’Eté en Pente Douce (al 18-lea sector, metrou Chateau Rouge sau Anvers) din Montmartre este de asemenea cunoscut pentru privelistea pe care o ofera.  Este unul dintre cele mai romantice restaurante din Paris.

Pe apa…

O cina romantica pe un vaporas care strabate Sena ar putea incheia cum nu se poate mai bine seara de Valentine’s Day. Daca vrei sa iei cina pe Sena, atunci trebuie sa iti rezervi o masa pe Le Bateaux Parisiens. Incepand de la turnul Eiffel, croaziera are ca punct final catedrala Notre Dame. Citeste mai multe despre croazierele pe Sena AICI.

In aer liber

Pe timp de vara sau primavara, un picnic intr-unul dintre micile parcuri din Paris este ideal. Mai ales daca te duci in Bois de Boulogne sau la Palatul Versailles. Pentru o plimbare linistita ai putea merge in Jardins du Luxembourg.

Ghidul  cumparaturilor

Lenjerie

Galeriile Lafayette si Printemps de pe bulevardul Haussman (iesire metrou L’Opera, sectorul 8 ) sunt perfecte pentru a cumpara lenjerie. Poti incerca de asemenea unul dintre magazinele de-a lungul bulevardului Montaigne si de pe strada Fauborg St. Honore.

Lumanari si esente romantice

Magazinele Sephora si Guérlain de pe Champs Elysses sunt locurile cele mai bune pentru astfel de cumparaturi.  Diptique are propriul magazin pe bulevardul St Germain si ramane liderul in aranjamente romantice de lumanari .

Inele

Place Vendome (iesire metrou Concorde/Opera)  are foarte multi bijutieri valorosi. Lorenz Baumer este unul dintre cei mai buni in domeniu. De asemenea mai sunt Pascal Morabito si Boucheron.

Refugiu pentru romantici

Unul dintre cele mai romantice lucruri pe care le poti face in Paris este sa te plimbi pe strazile vechi si sa cauti un loc potrivit pentru voi doi. Te poti plimba pe strada Marais ce dateaza inca din timpuri medievale si spre cimitirul Pere Lachaise, unde au fost inmormantati Chopin, Oscar Wilde si Jim Morrison.

Un refugiu pentru romantici este Pont Neuf, cu mica gradina Le Vert Galant. De asemenea Montmarte si strada Brouillard sunt locuri romantice cu o atmosfera speciala. Poti inainta spre Chateau des Brouillard pe strada Lepic, care trece pe langa una din cele doua mori de vant ramase in Paris.

St-Germain-des-Pres este o zona foarte stilata si plina de buticuri. Mergand pe strada Beaux Arts pentru a trece podul Pont des Arts vei da peste cea mai frumoasa priveliste a Parisului. Poti vedea Louvre-ul, Tuileries, Muzeul d’Orsay si Ile de la Cite.

Topul celor mai romantice locuri din Paris

1. Square du Vert-Galand (Metroul 1: Pont-Neuf)

2. Ile Saint-Louis (Metroul 4: Pont-Marie)

3. Turnul Eiffel noaptea (Champ de Mars, Metroul 7: Bir-Hakeim)

4. Place des Vosges (Metroul 4: Saint-Paul sau Chemin-Vert)

5. Jardin du Luxembourg (Metroul 6: Odéon sau St-Michel  sau RER Luxembourg)

6. Place de Furstemberg, Cartierul Latin (Metroul 6: Mabillon)

7. Place du marché Sainte-Catherine, Marais (Metroul 4: Saint-Paul)

8. Jardins des Tuileries (Metroul 1: Tuileries or Concorde)

9. Pont des Arts

10. Jardins du Palais Royal (Metroul 1: Palais Royal-Musée du Louvre)

You might also like
Atractii turistice in Paris, Franta, Paris, Sfaturi practice in Paris
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

More Similar Posts

2 comentarii. Leave new

  • Ca idee e fain sa iei cina la restaurantul din Turnul Eiffel dar nu mi se pare chiar atat de frumos pe cat se spune…sunt multe restaurante micute si romantice pe stradutele Parisului la care se merita sa mancati.

  • Parisul e cel romantic oras pe care l-am vizitat in Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu