Piazza di San Marco este cea mai faimoasa atractie turistica a Venetiei, insa Podul Rialto este adevarata inima a ei. Intreaga structura a fost construita in doar 3 ani, intre 1588 si 1591, astfel au fost inlocuite mai multe podulete din lemn ce existau inca din secolul al XII-lea. A reprezentat singurul loc de traversare terestra a Marelui Canal, pana la podul Accademia din 1854.

Podul Rialto Venetia

Podul Rialto are o curbura de 7.5 metri, astfel permitand trecerea gondolelor si a ambarcatiunilor de dimensiuni medii. Constructia a fost ridicata cu ajutorul a 12.000 de stalpi din lemn, care si dupa 400 de ani sustin podul. Arhitectul Antonio da Ponte a concurat cu artisti precum Michelangelo si Palladio la planul de constructie.

Podul are 3 cai de acces, doua laterale mici si una centrala mai lata, toate ducand la o strada stramta cu magazine de bijuterii, sticla de Murano, matasuri etc. Podul este facut numai din trepte fiind o provocare pentru cei cu carucioare.

Rialto Venetia -Magazine Interior

Este greu sa nu nimeresti podul. Din Gara Santa Lucia sau din Piazzale Roma, trebuie doar sa urmaresti semnele catre Rialto. La fel si daca vii dinspre Piata San Marco. O alta metoda este sa ajungi cu vaporetto ( autobuzul pe apa).

Podul Rialto Venetia -Noaptea

You might also like

More Similar Posts

1 comentariu. Leave new

  • Ioja Diana
    15/02/2010 5:55 PM

    Este minunat!!!! Am vizitat Venetia de foarte multe ori, dar daca se iveste ocazia, sigur nu ratez inca o vizita…. Pur si simplu m-a cucerit, si fiecare noua vizita depaseste amintirile precedente! Este de departe, cea mai frumoasa experienta pentru mine: sa redescopar, an de an, Venetia! Care nu plictiseste, care e vie si isi daruieste cu generozitate frumusetile invechite pentru cei care abia o descopera cat si pentru cei care cred ca o cunosc deja…. Va doresc (cum i-mi doresc si mie) sa va dea D-zeu sanatate, bani si timp ca sa ajungeti la Venetia! Bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu