Sosirea la Venetia cu trenul

Centrul istoric al Venetiei se afla la aproximativ 3 kilometri departare de coasta de nord a Italiei.  Orasul este construit peste mai mult de 100 de insule in laguna venetiana, fiind legat de partea de uscat prin Podul Libertatii (“Ponte della Liberta”).  Acest pod poate fi traversat cu trenul, autobuzul, taxi-ul sau masina personala.  O alta solutie pentru a ajunge din partea de uscat in centrul Venetiei sunt autobuzele  sau taxi-urile pe apa.

Gara Santa Lucia din Venetia

Gara Santa Lucia

Aici sosec atat trenuri internationale cat si nationale. Gara este situata in centrul istoric al Venetiei (in partea “pe apa”) insa este foarte aproape de Podul Libertatii, care face legatura cu partea de uscat a Venetiei.

Odata ce parasesti intrarea principala a garii, mergi la statiile plutitoare ale autobuzelor pe apa (vaporetto) si ia-ti un bilet pentru Vaporetto Nr.1 sau Vaporetto Nr. 2. Acestea au toate opririle pe Canale Grande (canalul principal al Venetiei). Ai grija sa alegi directia buna-spre San Marco-asta in cazul in care hotelul tau este in centrul Venetiei si nu intr-unul din districtele exterioare.

Optiunea cealalta (insa mult mai scumpa) ramane taxi-ul pe apa care te duce direct la hotel.

Gara Mestre din Venetia

Nu toate trenurile ajung in centrul isotric. O parte opresc la Mestre, o suburbie aflata in partea de uscat a Venetiei. Daca trenul tau nu continua calatoria catre orasul pe apa, va fi nevoie sa schimbi cu un tren local care ajunge de la Mestre la Gara Santa Lucia. Trenurile circula frecvent, iar calatoria intre cele doua gari dureaza aproximativ 10 minute.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu