Bazilica Sacré Coeur Paris

Sacre Coeur mai este denumita si “castelul alb din cer” iar drumul catre bazilica ce vegheaza de la inaltima cartierul Montmartre este asemanat de unii cu ascensiunea catre Rai. Bazilica a fost construita in 1875 ca un act de penitenta, menit sa aduca speranta, dupa ce Franta a fost invinsa de Prusia in 1870. Construita in stilul Romano-Bizantin, Sacre-Coeur a fost sfintita in 1919 si a fost numita bazilica, astfel devenind un loc Sfant.

Ce pot vedea aici?

Inainte de a intra in bazilica, opreste-te cateva momente pentru a admira de la inaltime frumusetea Parisului, vazuta din piata din fata Sacre-Coeur. Si mai bine, poti urca in domul din partea superioara a cladirii de unde ai o vedere de 50 de km in jurul acesteia. Un punct de atractie in interiorul bisericii este clopotul de Savoyarde cu un diametru de 3 metri si o greutate de 18,835 kg – cel mai mare clopot din Franta. De asemenea trebuie vazut mozaicul din interior, proiectat de Luc-Olivier Merson (1922), care reprezinta Inima Sfanta a lui Christos adorata de Fecioara Maria si Ioana D’Arc. Cripta de la Sacre-Coeur adaposteste statui reprezentand Sfinti si o relicva despre care se crede ca ar fi chiar Inima Sfanta (Sacre-Coeur) a lui Christos.

Cand este cel mai bine sa vizitez bazilica Sacre Coeur?

Bazilica poate fi vizitata in orice zi a saptamanii intre orele 6.00 si 22.30, iar cupola si cripta intre orele 9.00 si 17.45. Pentru turisti, cele mai bune momente ale zilei pentru a vizita Sacre Coeur sunt dimineata devreme sau la asfintit, fiind de preferat sa eviti Duminica, atunci cand multimile de vizitatori sunt considerabil mai mari decat in restul saptamanii.

Cat costa intrarea in bazilica?

Intrarea in bazilica este gratuita, insa pentru a avea acces la cripta si la dom trebuie sa platesti  5 euro. Aceasta taxa se merita platita pentru vederile spectaculoase pe care le poti avea din domul bazilicii, al doilea punct de observatie ca inaltime din Paris, dupa Turnul Eiffel.

Cum ajung la Sacre Coeur?

Sacre-Coeur este construita in cel mai inalt punct al Parisului, in cartierul Montmartre. Poti ajunge destul de usor cu transportul public, iar pentru cei carora forma fizica nu le permite urcarea, exista un funicular.

Cu metroul: coboara la statiile Anvers sau Abbesses. Funicularul se poate lua de la statia Abbesses, iar pentru acesta poti folosi un bilet normal de metrou.

Cu autobuzul: 30, 54, 80, 85 sau Montmartrobus

Vezi Bazilica Sacre-Coeur in realitate prin Google Street View:
(foloseste mouse-ul si sagetile pentru a te plimba pe strazile din jurul bazilicii)

You might also like

More Similar Posts

2 comentarii. Leave new

  • eu am avut norocul sa vizitez acasta biserica sacra si este superba. absolut tot ce vezi este superb. iar in momentul cand intri in acea biserica simti o liniste sufleteasca.

  • Este superb sa stai vara, la asfintit, pe iarba din fata bazilicii Sacre Coeur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu