Taxiurile in Paris

In Paris si suburbiile sale exista peste 16000 de taxiuri licentiate. De obicei nu ar trebui sa fie greu sa gasesti un taxi, exceptand perioada pranzului sau orele de varf cand ploua in Paris. Daca chiar ai nevoie de un taxi in astfel de momente, nu astepta pana in ultimul moment pentru a gasi unul.

Tarifele nu sunt tocmai mici, dar daca te deplasezi doar in interiorul orasului poti plati totusi un pret moderat. De exemplu, o calatorie de la Gare du Nord la Marais costa 9 euro, plus bacsisul 10%. Daca vrei insa sa mergi de la Aeroportul Charles De Gaulle la hotelul tau din centrul Parisului, poti ajunge sa platesti 40-50 de euro, in functie de trafic, localizarea hotelului sau momentul zilei in care te afli.

Exista 3 tipuri de tarife:

Tariff A: Aplicabil in limitele orasului, de la ora 10:00 la ora 17:00. Limitele orasului acopera Parisul pana la granita cu Boulevard Peripherique (centura), inclusiv.

Tariff  B: Aplicabil in limitele orasului de la ora 17:00 dupa amiaza pana la 10:00 dimineata si duminica sau de sarbatorile publice de la 7:00 dimineata si pana la miezul noptii.

Tariff  C: Aplicabil in limitele orasului de la ora 0:00 pana la 7:00 dimineata in duminici si sarbatori publice. Se aplica de asemenea in zonele subrubane de la 7:00 la 19:00 seara iar duminica si de sarbatori pe parcursul intregii zile. Dincolo de zonele suburbane se aplica in mod constant acest tarif.

Fii pregatit sa platesti cu numerar (cash), deoarece taximetristii parizieni nu sunt obligati sa accepte plata cu carti de credit.

Poti lua un taxi de la una din cele 500 de statii de taxi din Paris, ii poti face semn pentru a-l opri pe strada sau poti suna la centrala. Atentie: daca faci o comanda telefonica, aparatul de taxat va fi pornit din momentul in care taxiul porneste catre locatia in care te afli, nu dupa ce te-ai urcat in el.  Taxiurile nu au voie sa preia clienti de pe strada daca se afla la mai putin de 50 de metri de o statie speciala de taxiuri. Daca te afli in apropierea unei statii, iti recomand sa mergi pana acolo si sa iei primul taxi care asteapta la rand. DESCARCA DE AICI LISTA STATIILOR DE TAXI DIN PARIS! Exista mai nou un numar unic de telefon pentru toate companiile de taxi din Paris: 01 45 30 30 30!

Taxiurile care detin licenta au semnul “Taxis parisiens” afisat. In Paris, taxiurile nu au toate o anumita culoare, asa ca le vei recunoaste  dupa semnul luminos de pe masini.

Companii de taxiuri in Paris

Les Taxis Bleus este cea mai cunoscuta companie de taxiuri din Paris, reprezentand in jur de 3000 de soferi. Accepta comenzi telefonice si online. Poti suna 24h/24h la 0891 70 10 10. Mai nou poti plati si cu cardul la ei.

Alpha Taxis are un call center 24h/24h la numarul 01 45 85 85 85, avand la dispozitie in jur de 1200 de masini.

Taxis G7: 01 47 39 47 39 sau numar scurt 3607 (o,15 euro/minut). Peste 6000 de masini la dispozitie.

You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu