Basilica di San Marco Venetia

Basilica di San Marco este cea mai importanta atractie turistica dupa Piata San Marco si pe buna dreptate. Este un monument cu arhitectura bizantina, impodobit cu aur si mozaic stralucitor si are destule sculpturi pentru a impresiona orice turist.

Basilica a fost construita pentru a pastra moastele Sfantului Marcu Evanghelistul, ale carui ramasite au fost furate din Alexandria, Egipt, de catre doi negustori Venetieni, in anul 828 d. Hr. Dupa 200 de ani, ramasitele au fost mutate in Basilica di San Marco. Basilica a devenit catedrala Venetiei de abia in anul 1807, dupa multi ani ca biserica locala, sub stapanirea Dogilor din Republica Venetiana. Multi Papi au servit ca patriarhi ai acestei catedrale, cei mai recenti fiind Papa Ioan XXIII si Papa Ioan Paul I.

Basilica Sfantul Marcu

Informatii generale.

Basilica este deschisa pentru turisti de Luni pana Sambata intre orele 9.45 si 16.45 si Duminica intre 14.00 si 16.00. Duminica poti participa la slujbe insa nu poti vizita cladirea.

Intrarea este libera insa este politicos sa lasati o donatie cat de mica in cutiutele din biserica.

Coada din fata intrarii principale a bisericii poate fi foarte mare in timpul sezonului si in weekenduri. Iata cum poti sa eviti cozile:

  • Iti poti rezerva un bilet gratuit din timp.
  • Lasa-ti bagajele la Ateneo San Basso, o fosta biserica mai jos de Calle San Basso (oricum va trebui sa-ti lasi bagajele pana la urma daca ai ceva mai mare de o geanta de umar). Cand iti vei lasa bagajele vei primi un bon de ordine si astfel poti avansa in rand mai repede decat celelalte persoane.
  • Viziteaza biserica tarziu in zi. Cozile se risipesc dupa pranz insa daca vrei sa vezi adevarata frumusete a vitraliilor, trebuie sa vizitezi basilica atunci cand soarele este la amiaza.

Basilica Sfantul Marcu interior mare

Alte sfaturi:

  • Imbraca-te in mod conservator: pantalonii scurti, fustele, bluzele decoltate sunt interzise. (Vei plati 1 euro pentru o bucata de material cu care sa te acoperi)
  • Continua sa te misti. Interiorul bisericii este mai mic decat al altora si de aceea este bine sa te misti pentru a permite si altor turisti sa viziteze.
  • Viziteaza catedrala in amiaza mare atunci cand soarele este cel mai puternic.

Basilica Sfantul Marcu interior

You might also like

More Similar Posts

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu