Itinerariu pentru o saptamana la Paris

Ziua 1

Dupa ce ai ajuns la hotel, iesi la o plimbare prin vecinatatea acestuia pentru a descoperi imprejurimile. Exploreaza faimoasele brutarii pariziene, restaurante si baruri.

Ziua 2: Turnul  Eiffel, Bateaux Mouche, Champs Elysées

Indreapta-te catre Turnul Eiffel dimineata sau seara tarziu pentru a evita aglomeratia. Cea mai frumoasa priveliste este pe Champ de Mars. Dupa aceea, poti merge cu vaporul pe Sena, de pe Bateaux Mouches. Vaporasele pot fi gasite de obicei in zona Alma. De aici, mergi pe jos sau cu metroul spre Arcul de Triumf. Din varful acestuia este o privesliste grozava a bulevardelor dinspre L’Etoile si spre Louvre si La Defense.

Apoi plimba-te pe Champs Elysees, spre Place de la Concorde si Gradinile  Tuileries pana la Louvre. Nu vizita inca muzeul. Asteapa pana a doua zi de dimineata, cand este mai putin aglomerat.

Ziua 3:  Muzeul Louvre, Montmartre, Pigalle

Mergi la Louvre (este inchis martea) devreme, pentru a evita aglomeratia. Intr-o dimineata nu vei putea vedea decat o parte din muzeu, deoarece este foarte mare. Dupa pranz, fa o plimbare pe eleganta strada St-Honoré. Aici vei gasi caminul presedintelui Frantei, Palatul Elyssée (inchis publicului) si Biserica Madeleine.

Pentru cumparaturi si pentru a vedea Parisul secolului al XIX-lea si faimoasa Opéra Garnier, trebuie sa te duci spre marile bulevarde. Petrece o dupa-amiaza tarzie atmosfera magica a Parisului, explorand zona Montmartre, sau poti merge pe jos (in nord, pe strada Faubourg Montmartre spre Notre-Dame de Lorette apoi pe strada Fontaine spre zona Blanche).

Pe bulevardul Clichy vei gasi faimosul Moulin Rouge. Mergi mai departe in Montmartre, spre Abbesses. Aici se gasesc biserica St-Jean de Montmartre si Art Nouveau Guimard intrarea in statia de metrou Abbesses. De aici, mergi mai departe spre zona Tertre, apoi spre Sacré-Coeur de unde se poate vedea o priveliste exceptionala a orasului.

Ziua 4:  Muzeul Orsay, Cartierul Latin, Catedrala Notre Dame de Paris

Incepe-ti dimineata  admirand stilul impresionist  din Muzeul Orsay (este inchis martea). Du-te devreme pentru a evita aglomeratia. Apoi indreapta-te catre Catedrala Notre-Dame, probabil cel mai inspirational monument din Paris. Dupa-amiaza exploreaza Cartierul Latin folosindu-te de Panthéon ca punct de reper. Fa-ti timp sa te relaxezi in Gradinile Luxembourg sau bea o cafea intr-o cafenea din vecinatate.

Ziua 5: Palatul Versailles

Aventureaza-te in afara Parisului la Château de Versailles, construit in timpul domniei de 72 de ani a lui Louis  al XIV-lea cunoscut si ca Regele Soare. Folosind cei mai buni arhitecti si muncitori ai vremii, dorinta sa grandioasa este evidentiata in intregul palat si in gradini. Trebuie sa vezi Apartamentele Regale, decorate cu aur si marmura, Sala Oglinzilor ce contine 17 oglinzi, 17 ferestre si fresce pe tavan ce detaliaza primii ani de domnie ai lui Louis al XIV-lea, cat si gradinile exterioare, considerate cele mai frumoase din Franta.

Ziua 6: Disneyland

La Disneyland, in Paris, chiar si amatorii de senzatii tari se vor afla la ani lumina departare de ceea ce este deja cunoscut. Pune-ti centura si calatoreste catre Luna cu Space Mountain, piloteaza propria nava spatiala pe Orbitron si participa in cea mai mare batalie inter-galactica Star Wars. Apoi alege sa te intorci pe Pamant si urmareste pasii lui Indiana Jones. Main Street, Frontiera U.S.A., Taramul Aventurii, Taramul Fanteziei, Taramul Descoperirilor – toate le poti gasi aici. Petrecerea abia incepe, de indata ce pui piciorul pe Main Street U.S.A., apoi indreapta-te catre Wild Wild West sau Frontiera. Continua sa mergi si intra in Taramul Aventurii unde vei fi uimit de frumusetile tropicelor. Continua apoi cu Taramul Fanteziei. Cel mai frumos castel, unde visele te asteapta, iar in Taramul Descoperirilor vei fi aruncat in spatiu de catre Space Mountain.

Ziua 7: La Defense, Bastilia, cumparaturi

In ultima zi iti recomandam sa alegi una dintre  variantele:

  • Districtul La Defense si Grande Arche.
  • cumparaturi (parfumuri,  haine la moda si suveniruri)
  • Opera Garnier si faimosul Place Vendome.
  • Bucura-te de zona Bastille la caderea noptii in ultima ta zi in Paris.
You might also like

More Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu